Razotkriven veliki kladioničarski skandal u belgijskom nogometu

BELGIJSKI nogometni savez dokazao je da je SK Lierse lažirao utakmice u sezoni 2004/05, kako bi njegov trener i igrači zaradili na kladionici.

Na vidjelo je izašao novi kladioničarski skandal. Ovoga puta u Belgiji. Paul Put, bivši trener Liersea, dobio je doživotnu zabranu obnašanja bilo kakvih dužnosti u belgijskom nogometu, a bit će suočen i s optužbom za krivično djelo.

Naime, njegov je bivši klub, SK Lierse, lažirao utakmice u sezoni 2004/05, a pedesetjednogodišnji Put i njegovi igrači izvlačili su dobit od lažiranih utakmica, i to preko posrednika iz Kine! Naime, cijelu je priču, navodno, pokrenuo kineski biznismen Zheyun Ye, koji je na slobodi unatoč međunarodnom nalogu za uhićenje, a igrači SK Liersea bili su potplaćeni za lažiranje.

Uz Puta, disciplinska komisija Belgijskog nogometnog saveza kaznila je i igrače, te dužnosnike dotičnog kluba koji su sudjelovali u ''prljavim poslovima'', kao i igrače La Louvierea, još jednog kluba upletenog u kladioničarski skandal!

SK Lierse, koji trenutno igra u drugoj ligi, bit će kažnjen izbacivanjem u treću ligu, u kojoj će sljedeće sezone započeti natjecanje s minusom od 6 bodova, a morat će platiti i 20 tisuća dolara.

Totalsport

Pročitajte više