Razriješen kaos u Euro kvalifikacijama, Bugarska ipak neće biti izbačena

Foto: EPA

BUGARSKI nogometni savez uspio je pronaći stadion na kojem će u četvrtak odigrati domaću utakmicu kvalifikacija za Europsko prvenstvo protiv Mađarske. Susret će se ipak igrati na nacionalnom stadionu Vasil Levski u Sofiji bez prisutnosti gledatelja. 

Bugari su ranije iz sigurnosnih razloga odlučili premjestiti utakmicu iz Sofije u Plovdiv iz sigurnosnih razloga jer se sumnja da bi moglo doći do navijačkih nereda. Iz istog razloga su zatražili od UEFA-e da se igra pred praznim tribinama.

Bugarski savez bijesan na gradonačelnika Plovdiva

Ipak, u Plovdivu se ne može igrati jer je gradonačelnik Zdravko Dimitrov odlučio da će se tijekom reprezentativne stanke obavljati radovi na rekonstrukciji stadiona Hristo Botev, što je razljutilo čelnike bugarskog saveza. Takvu odluku gradskih vlasti nazvali su "nezapamćenom" te su ih optužili za "kršenje prethodnog dogovora".

Bugarski savez pokušao je pronaći drugo mjesto za odigravanje utakmice, predložena je bila Arda Arena u Krdžaliju, no mediji su pretpostavljali da taj stadion ne zadovoljava sve UEFA-ine propise, što, čini se, i jest slučaj. Tako će se ipak riskirati s odigravanjem susreta u Sofiji, no Bugari mogu biti sretni što barem neće biti kažnjeni za neodigravanje meča - a jedna od mogućih kazni za to jest i izbacivanje iz kvalifikacija.

Pročitajte više