REAKCIJE Što da su umjesto baklje unijeli bombe?

Foto: Hina

DOGODILO se ono što su HNS, dio navijača i medija najavljivali. Tijekom utakmice Hrvatske i Češke, kod vodstva Hrvatske 2:1, na travnjak su doletjele baklje i topovski udar, pa je susret nakratko prekinut, a odmah zatim Česi su zabili za konačnih 2:2 i veliki povratak nakon što su gubili s dva gola razlike.

> BAKLJE U TERENU Navijači Hrvatske prekinuli utakmicu bengalkama i topovskim udarom

> POTVRĐENO Uefa će pokrenuti disciplinski postupak protiv Hrvatske

Dok se Europa još čudi hrvatskim navijačima, na društvenim mrežama mnogi su ih jasno okrivili za posljednji gol na utakmici zbog kojeg je Hrvatska ostala bez pobjede.

Strpljenja za taj dio navijačka više nemaju ni hrvatski nogometaši koji su u izjavama nakon utakmice žestoko osudili incident i one koji su u njemu sudjelovali.

OPŠIRNIJE REAKCIJE PRATITE NA INDEXU

> Peter Čech: Hrvatski huligani su zaslužni za naš povratak

> Čačić: To nisu navijači, to su teroristi

> Ivan Perišić: Sranje! Bolje da više niti ne igramo

> Rakitić: Sudac je razmišljao o prekidu utakmice

> Srna: Ovo mi je bila najteža utakmica u karijeri

> Mandžukić: Nismo ovo zaslužili


HOO osudio "gnjusan čin"

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) najoštrije osuđuje huliganski ispad na današnjoj utakmici Europskog nogometnog prvenstva između Hrvatske i Češke, kaže se u priopćenju HOO-a.

"Gnjusan čin onih pojedinaca kojima nije stalo do sporta bacio je u drugi plan sjajnu igru naše nogometne reprezentacije i ponovo uskratio pravo navijačko i slavljeničko ozračje hrvatskim navijačima i istinskim ljubiteljima nogometa, ali i našim nogometašima koji s velikom strašću i ljubavlju brane boje Hrvatske. Izražavamo žaljenje što se, unatoč najavama, nije poduzelo ništa od strane odgovornih da se spriječi današnji huliganski čin, iako im je u potpunosti jasno koja se šteta time nanosi hrvatskom sportu", stoji u priopćenju HOO-a.

Britanci u šoku: Policija je znala da će se nešto dogoditi

BBC je pratio utakmicu uživo i osudio ponašanje hrvatskih navijača: "Sjajno finale utakmice, ali nažalost nitko neće pričati o nogometu. Žalosne scene".

Britanski novinar Andy Mitten bio je na utakmici u St. Etienneu i sjedio je među hrvatskim navijačima. Evo kako je opisao incidente: "Policija je znala da će se nešto dogoditi, i dogodilo se. Upalili su balje i pirotehniku i počeli ih bacati s hrvatskog dijela tribine na teren. Vidio sam neke strahovite udarce, vidio sam gužvu oko izlaza, činilo se da bi netko mogao biti i pregažen. Bio je strašno". 

 

 

 

Europa se čudi Hrvatima

Navijači iz cijele Europe čude se Hrvatskoj na društvenim mrežama:

"Bravo, hrvatski navijači. Koštali ste svoju ekipu pobjede".

"Da nije bilo imbecilnih nereda, ovo bi mi bila najdraža utakmica na Euru do sada".

"Nisam očekivao da će Hrvatska - Češka biti najzanimljivija utakmica do sada".

Drugi se pitaju kako je moguće unijeti toliko pirotehnike na stadion, pogotovo na Euro i usred uzbune zbog mogućih terorističkih napada u cijeloj Francuskoj. Osim toga, mnogi se pitaju gdje je francusko osiguranje bilo prije i tijekom utakmice te kako to da je nemoguće unijeti piće na stadion, a baklje ne.
 

Pročitajte više