LIGE PETICE

REAL - ATLETICO 1:0 Benzema odveo Real na šest bodova od Barcelone

Foto: EPA

REAL MADRID s minimalnih 1:0 slavio je danas u derbiju 22. kola španjolskog prvenstva protiv Atletica, a u početnim postavama momčadi bila su dva Hrvata. Bila je to prva ligaška pobjeda Reala nad Atleticom nakon 12 godina. 

Kod Reala je od prve minute krenuo Luka Modrić, a kod Atletica je na desnom boku utakmicu započeo Šime Vrsaljko koji se vraća nakon duge ozljede. 

Real je bolje otvorio utakmicu i već u prvih 15 minuta stvorio je dvije sjajne prilike, ali u obje je zakazao Sergio Ramos koji nije znao iskoristiti gol-šansu u kojoj se našao.

Propuštene prilike

Kasnije se Atletico oslobodio, već u sljedećih pet minuta zaprijetili su dva puta, a oba puta akciju je inicirao Šime Vrsaljko koji je sjajno odigrao na desnoj strani. Bila je to njegova druga utakmica (igrao je u prošlom kolu protiv Leganesa) i odigrao je vrlo dobrih 90 minuta. 

Grafika: Sofascore za IndexSport

Do poluvremena je još jednu veliku priliku imao Atletico. Correa je pobjegao Ramosu i izbio sam pred Courtoisa, ali nije uspio zabiti 100-postotnu šansu pa se na pauzu otišlo bez golova.

Odrađen posao Reala

Momčad Zinedinea Zidanea bolje je ušla u drugi dio i povela u 57. minuti. Mendy je centrirao nakon što ga je Vinicius gurnuo prema kaznenom prostoru Reala, a Benzema je samo poklopio loptu za vodstvo. 

Nakon tog gola nismo vidjeli puno od igre, a Real je utakmicu uspio mirno privesti kraju i sada se popeo na 49 bodova, šest više od drugoplasirane Barcelone koja ima utakmicu manje. 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više