Real bez motora Diarre u derbiju protiv Atletica

MAMADOU DIARRA kojega nazivaju motorom Real Madrida, vjerojatno će izostati s derbija protiv Atletica idućeg vikenda.

Realov zadnji vezni ozlijedio je desno koljeno na utakmici reprezentacije Malija i liječnici predviđaju da neće biti potpuno spreman za gradski derbi. Igrač impresivne figure, Diarra je treći igrač po minutaži u ovogodišnjoj momčadi Reala, a više od njega igrali su samo Iker Casillas i Pepe. Ujedno je i nogometaš koji ima najviše kontakata s loptom u sastavu kojeg trenira Bernd Schuster.

Krajem prošle sezone dijelio je minutažu s Fernandom Gagom, ali je u ovoj sezoni glavni na svojoj poziciji u sustavu 4-1-3-2. Njegova je glavna odlika oduzimanje lopti, što je u prvih šest kola učinio 38 puta, odnosno jednom svakih 14 minuta. Istovremeno je izveo 394 dodavanja, od kojih samo 46 pogrešnih.

Za razliku od 2007., ove je sezone Realov stručni stožer poštedio Diarru teških treninga tijekom rujna, kad islamski svijet obilježava Ramazan. Naime, ovaj sveti mjesec podrazumijeva visoka ograničenja u prehrani, što otežava velike tjelesne napore. Prošle je godine Diarra i za vrijeme Ramazana trenirao kao svi ostali pa je bio iscrpljeniji od ostalih.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više