transferi

Real dogovorio transfer Ajaxovog superstara. Što to znači za Modrića?

Foto: EPA

REAL MADRID je dogovorio transfer talentiranog veznjaka iz Ajaxa.

Donny van de Beek idućeg ljeta stiže na stadion Santiago Bernabeu, a Kraljevski klub će nizozemskom prvaku platiti 55 milijuna eura za mladog veznjaka.

Potvrde da je posao dogovoren stižu sa svih strana. Sve je krenulo u utorak iz Nizozemske, a danas priču potvrđuje i madridska Marca. 

Valentijn Driessen, urednik sportske sekcije u nizozemskom Telegraafu i jedno od poznatijih novinarskih lica u Nizozemskoj, jučer je kazao da je Van de Beekov transfer dogovoren.

"Ne ove zime, ali sljedećeg ljeta Van de Beek ide u Real Madrid. Slobodno možete napisati i objaviti. Sve je ugovoreno, Manchester United se više ne treba raspitivati", kazao je u vlastitoj TV emisiji.

Zidane je htio Pogbu, Perez Eriksena, a Real je odlučio dovesti Van de Beeka

Ovu informaciju Nizozemci su u javnost plasirali još u prosincu, a danas je i Marca ponovila isto nakon što je provjerila svoje izvore u klubu i dobila potvrdu. Španjolci javljaju da je Real dogovor s igračem postigao još ljetos, a da je suradnja s Ajaxom postignuta prije više od mjesec dana, baš kada je nizozemski Telegraaf ekskluzivno objavio ovu vijest.

Real je i lani razmišljao o dovođenju Van de Beeka, ali tada u klubu još nisu bili sigurni je li nizozemski superstar pravo rješenje. Zinedine Zidane htio je samo Pogbu, Florentino Perez i suradnici bili su više za Christiana Eriksena, a na kraju je postignut konsenzus da pojačanje u veznom redu bude Van de Beek. 

Zidane nije htio čuti ni za koga osim za svog sunarodnjaka iz Manchester Uniteda, a tomu se jako protivio Perez iz više razloga. Skup je, sklon ozljedama i problematičnog je ponašanja. Real također nije htio imati nikakvog posla s njegovim agentom Minom Raiolom. Zidane se nadao da će njegov predsjednik popustiti, ali to se nije dogodilo. Francuz je blokirao i dolazak Eriksena, koji nije igrač po njegovom ukusu pa je na kraju izbor pao na mladog Nizozemca. 

Mladi Nizozemac ih je impresionirao prošle sezone u Ligi prvaka

Van de Beek ih je impresionirao tijekom prošlogodišnjeg dvomeča u Ligi prvaka, a nastavili su ga pažljivo pratiti i poslije toga. Transfer ljetos nije bio izvediv jer Ajax ni po koju cijenu nije želio prodati i Van de Beeka poslije odlazaka De Jonga u Barcelonu i De Ligta u Juventus. 

Međutim, igraču je tada obećano da će se Real po njega vratiti i Nizozemac je zbog toga odbio ponude Manchester Uniteda i Tottenhama. Real je svoje obećanje izvršio, zaista se vratio i dogovorio njegov transfer za 55 milijuna eura. 

Službena potvrda ovog posla trebala bi biti objavljena tijekom lipnja. 

Što to znači za Luku Modrića u Real Madridu?

Van de Beekov dolazak znači i gužvu u veznom redu Reala sljedećeg ljeta. Pogotovo zato što se vraća Martin Odegaard s posudbe iz Real Sociedada i što se očekuje transfer brazilskog vunderkinda Reinera Jesusa. Zato se očekuju i neki odlasci. Isco i Luka Modrić bi među prvima mogli napustiti Kraljevski klub, a za dalje će se vidjeti. 

Isca traže brojni europski velikani, dok je kapetanu Hrvatske zanimljiv Inter, s kojim je intenzivno pregovarao prošlog ljeta, ali se sada pojavila i opcija odlaska u MLS. Luki ugovor istječe iduće ljeto, a već se prošle godine susreo s D.C. Unitedom i započeo razgovore o eventualnom dolasku.

Kontakt su Amerikanci i hrvatski kapetan nastavili održavati i sljedećih mjeseci, a Modrić im je, tvrde, rekao da je jako zainteresiran za odlazak u SAD.

"Razgovarao je s obitelji i uzbuđeni su oko te ideje", pisao je The Athletic prije nekoliko dana.

Amerikanci bi, jasno, gradili vezni red oko Modrića, no dodaju da on nije jeftin. Smatraju da bi mogao tražiti šest ili sedam milijuna eura godišnje, dok D.C. United ne bi morao Realu platiti ništa s obzirom na to da Modrićev ugovor, kako smo već spomenuli, istječe sljedećeg ljeta. 

Pročitajte više