Real dovodi legendu marokanske reprezentacije

Foto: EPA

UOČI nove sezone Real Madrid je pretrpio velik udarac. Thibautu Courtoisu (31) dijagnosticirana je ruptura prednjeg križnog ligamenta lijevog koljena, izvijestili su španjolski mediji. Realov vratar bit će podvrgnut operaciji sljedećih dana. Courtois se teško ozlijedio na današnjem Realovom treningu. Najgore prognoze govore kako Courtoisa neće biti cijele sezone, a u najboljem slučaju vratit će se u travnju 2024. godine.

Real je već krenuo u potragu za novim vratarom. Spominjali su se David de Gea, kojem je istekao ugovor s Manchester Unitedom, i Kepa Arrizabalaga, ali čini se kako će nova jedinica Kraljevskog kluba postati 32-godišnji Bono iz Seville, marokanski reprezentativac koji je lani proglašen drugim najboljim golmanom Svjetskog prvenstva.

Reprezentaciji je pomogao ostvariti najveći uspjeh u povijesti arapskog i afričkog nogometa osvajanjem četvrtog mjesta, a zatim je sezonu završio osvajanjem Europa lige sa Sevillom. Bono je rođen u Kanadi, a u Madridu je proveo već tri godine kada je bio član druge ekipe Atletica. Real će ga navodno kupiti za 20 milijuna eura, ali treba još dogovoriti detalje ugovora s Marokancem, pišu španjolski mediji.

 

Pročitajte više