LA LIGA

REAL - HUESCA 3:2 Benzema majstorski za tešku pobjedu protiv zadnjih u ligi

Foto: Guliver Image/ Getty Images

U POSLJEDNJOJ utakmici 29. kola španjolskog nogometnog prvenstva madridski Real teškom je mukom na svom Santiago Bernabeu svladao posljednju Huescu s 3:2 (1:1).

Real Madrid - Huesca Live Score

Huesca iznenadila golom za vodstvo u trećoj minuti, debitirao Zidaneov sin

Gosti su iznenađujuće poveli preko Hernandeza (3) na samom početku utakmice. Pogriješio je branič Reala Nacho koji je izgubio loptu u svojoj polovici. Ezequiel Avila ju je pokupio i ubacio precizno za Juana Camila Chucha Hernandeza koji je matirao Lucu Zidanea, sina Realovog trenera.

Zidaneovom sinu bio je ovo debitantski nastup u španjolskom prvenstvu kojeg će, osim po teško izborenoj pobjedi, pamtiti i po dva primljena zgoditka.

Real je do poluvremena poravnao. Strijelac je bio Isco (25), da bi u nastavku Real do prednosti stigao golom Ceballosa (62). Bilo je sasvim sigurno da će Huesca imati velikih problema braniti se gotovo 90 minuta protiv Reala. Prerano su postigli vodeći pogodak, a Realu je preostalo previše vremena da preokrene utakmicu u svoju korist.

Sjajnu dijagonalu s desne strane glavom je primio Benzema i odmah odigrao na drugu stativu gdje Caballos poentira za preokret i slavlje Madriđana na tribinama.

Šok na Bernabeuu spriječio je Karim Benzema majstorskim golom za tešku pobjedu

Novo izjednačenje i mogućnost senzacije donio je Xabier Etxeita (74) nakon očajno branjenog udarca iz kuta realovaca koji je rezultirao primljenim pogotkom. Ali Benzema (89) je u samoj završnici spasio svoju momčad blamaže. Majstorski potez francuskog napadača koji je shvatio da će morati sam riješiti utakmicu, što i napravio. Marcelo ga je poslužio u kaznenom prostoru, a Benzema se namjestio na udarac i onda majstorski pogodio u suprotan golmanov kut za pobjedu Reala.

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić nije konkurirao za nastup u momčadi Kraljevskog kluba.

VIDEO sažetak Realove pobjede pogledajte OVDJE.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Treći Real sada ima 57 bodova, dva manje od drugog Atletica, a 12 manje od vodeće Barcelone.

Huesca je ostala posljednja s 22 boda, dva manje od pretposljednjeg Raya Vallecana, a sedam manje od 17. Villarreala, koji drži posljednje mjesto koje osigurava ostanak u La Ligi.

Marko Rog je s klupe za pričuve odgledao 0:1 (0:1) domaći poraz Seville od Valencije. Jedini gol za Valenciju postigao je Parejo (45+1-11 m).

Oba sastava sada imaju po 43 boda i nalaze se na šestoj, odnosno sedmoj poziciji.

Duje Čop je ostao na klupi Valladolida u 1:1 (1:0) domaćem remiju protiv Real Sociedada. Domaće je u vodstvo doveo Keko (9), a poravnao je Oiarzabal (79).

Valladolid je 16. s 30 bodova, dok je Real Sociedad 10. s 37.

Pročitajte više