Real ispao iz španjolskog kupa

BETIS je eliminirao Madrižane iz osmine finala Kupa Kralja (1:1) na Santiago Bernabeu zbog gola postignutog u gostima. Prva utakmica u Sevilli završila je bez golova.

Osim što su ispali na domaćem terenu, Realovim igrače bi dodatno trebalo zabrinuti što ih je eliminirala momčad koja će se grčevito boriti za opstanak u Primeri. Štoviše, Betis je u proteklom prvenstvenom kolu doživio pravu katastrofu protiv Osasune (5:1), a nakon samo četiri minute Robinho je Real doveo u vodstvo i činilo se kako će to biti još jedna mizerna predstava ekipe Luisa Fernandeza.

Betis je izjednačio pred kraj prvog dijela nakon što je ubacivanje iz dubine Maldonado prebacio na suprotnu stativu gdje je Dani iz blizine zatresao mrežu.

Robinho i Ramos su u nastavku promašili svaki po nekoliko izglednih prilika za dovođenje Reala u vodstvo, a navijači domaćih su definitivno poludjeli u 88. minuti kada je poništen gol Ivana Helguere. Tada su pomoćnog suca sa tribina zasuli kišom "projektila".

Tu nije bio kraj raketiranja terena: golman gostiju Doblas je umalo izbjegao mobitel koji je letio prema njemu. Ipak, Betis je uspio sačuvati rezultat, a nakon što je odsviran kraj, igrači gostiju su slavili prolazak.

Betis se pridružio Barceloni, Osasuni, Sevilli, Zaragozi, Valladolidu, Deportivu i Getafeu u ždrijebu četvrtfinalnih parova koji će se održati danas.

Foto: AFP

Pročitajte više