Real je u zadnje tri utakmice s Barcelonom primio 10 komada

Foto: Getty Images / Guliver Image

BLIŽI se prvi od tri El Clasica u točno 25 dana. Barcelona i Real će u srijedu (21) na Nou Campu igrati prvi meč polufinala Kupa kralja. Prilika je to za novi dvoboj španjolskog i europskog prvaka, a nastup Lionela Messija je upitan zbog ozljede. Naravno, tu su opet Ivan Rakitić i Luka Modrić na različitim stranama, a u prvi El Clasico Katalonci ulaze s većim samopouzdanjem.

Nisu izgubili tri posljednja derbija, uz dvije pobjede i remi te gol-razliku 10:3. 

Serija je krenula 23. prosinca 2017, kada je Barca golovima Luisa Suareza, Lionela Messija iz penala i Aleixa Vidala razbila Real na Bernabeuu 3:0, a Rakitić pobijedio Modrića i Kovačića.

Embed from Getty Images

Uslijedio je novi prvenstveni meč 6. svibnja 2018. u kojem je Barcelona na svom terenu dva puta vodila pogocima Suareza i Messija, ali su goste na drugoj strani poraza spasili Cristiano Ronaldo i Gareth Bale. 

Embed from Getty Images

I onda po Real, ali i njegovog trenera Julena Lopeteguija, kobni 28. listopada 2018. Europski prvak osramotio se na Nou Campu, gdje je primio pet komada – 5:1. Barcelona je jednu od najvećih pobjeda nad ljutim rivalom ostvarila bez Messija (i tada je bio ozlijeđen), a utakmicu je obilježio Suarez hat-trickom, uz strijelca prvog gola Coutinha i posljednjeg Artura Vidala. Modrić je pogodio stativu, a Lopetegui dobio otkaz nakon potopa. 

Embed from Getty Images

Navijači Reala dobro pamte da njihov klub nije u posljednje tri utakmice svladao omraženu Barcu, što će biti dodatni motiv ekipi Santiaga Solarija u srijedu, a izabranicima Ernesta Valverdea nada da mogu nastaviti seriju nepobjedivosti u El Clasicima.

EL CLASICO - raspored

6. veljače, 21 sat: Barcelona – Real (Kup kralja, prvi meč)

27. veljače, 21 sat: Real – Barcelona (Kup kralja, uzvrat)

2. ožujka, 20:45 sati – Real - Barcelona (La Liga, 26. kolo)

Pročitajte više