Real se vratio na vrh Primere: Ronaldo ušao u povijest, Kovačiću 77 minuta igre

Foto: Guliver IMages/Getty Images

REAL MADRID slavio je protiv Levantea s 3:0 u 8. kolu španjolskog prvenstva. Momčad Rafe Beniteza s ova tri boda skočila je na prvo mjesto na ljestvici, ali drugoplasirani Villarreal ima utakmicu i dva boda manje od kraljevskog kluba.

> Cristiano Ronaldo postao najbolji strijelac Reala svih vremena

Ovu utakmicu zauvijek će pamtiti Cristiano Ronaldo. 30-godišnji Portugalac postigao je drugi pogodak na utakmici te je tako ušao u povijest kao najbolji strijelac Reala svih vremena.

Ronaldo za povijest

S obzirom da je Luka Modrić još uvijek u fazi oporavka od ozljede, Rafa Benitez poslao je Matea Kovačića na teren od prve minute, a hrvatski je reprezentativac zajedno s Kroosom i Casemirom bio zadužen za povezivanje redova Reala, kao i za destrukciju protivničkih akcija. Real je ušao sramežljivo u susret. Domaćin je imao potpunu kontrolu, ali Ronaldo i ostatak društva nisu stvorili niti jednu jedinu pravu priliku do prvog pogotka.

Prvo veće uzbuđenje vidjeli smo u 26. minuti kada je Levante umalo šokirao Santiago Bernabeu, a navijači Reala odmah su odgovorili zvižducima s kojima su pokazali nezadovoljstvo igrom ekipe Rafe Beniteza. Međutim, tek što su počeli zviždati, utišao ih je Marcelo koji je nakon duplog pasa s Ronaldom doveo Real u vodstvo od 1:0.


U tom trenutku kao da su obje ekipe ubacile u višu brzinu pa je Levante minutu kasnije odgovorio preko Deyversona, koji je bio najviši u skoku nakon jednog ubačaja s lijeve strane, ali Keylor Navas sjajnom je intervencijom spasio svoju momčad od izjednačenja. Levanteova drskost nije se svidjela Ronaldo koji je odmah u idućem napadu primio loptu od Kroosa, naciljao u donji lijevi kut protivničkog gola i pogodio za povijest. Bio mu je to 324 pogodak u dresu Reala, odnosno 502 u karijeri.

Kovačić bez pravog poteza, zaradio žuti

Do kraja utakmice Real je zabio još jedna pogodak i to preko Jesea, a za kraj dodajmo da je Kovačić igrao sve do 77. minute kada je umjesto njega ušao Llorente.


Real Madrid - Levante 3:0

 

 

Sastavi:

Real:

Navas - Marcelo, Nacho, Varane, Danilo - Kovačić, Casemiro, Kroos - Ronaldo, Isco, Bale

Levante:

Ruben - Morales, Simao, Feddal, Juanfran, Tono - Casedesus, Mari, Camarasa - Roger, Deyverson

 

Standings provided by

Pročitajte više