LIGE PETICE

REAL MADRID - ATHLETIC 3:0 Modrić asistent, Benzema hat-trickom srušio Ronalda

Foto: EPA-EFE

REAL MADRID pobijedio je Athletic Bilbao 3:0 hat-trickom Karima Benzeme u 33. kolu La Lige, a za drugi gol Francuzu asistirao je Luka Modrić iz kornera.

Francuski je napadač zabio 30. gol u 50. utakmici ove sezone i ovo mu je bila šesta uzastopna utakmica u kojoj je bio strijelac, čime je skinuo rekord bivšeg suigrača Cristiana Ronalda.

Prvo poluvrijeme nije ponudilo baš ništa od nogometa. Vidjeli smo tek jedan udarac prema golu i to je bilo djelo gostiju. Kod Reala su u statistici ostale same nule.

No u nastavku su aktualni prvaci Europe digli tempo i odmah u 47. minuti zabili za vodstvo. Lijep ubačaj Asensija glavom je u mrežu proslijedio Karim Benzema koji je ostao nečuvan.

Real Madrid - Athletic Bilbao Live Score

Isti igrač potvrđuje pobjedu u 76. minuti na ubačaj Luke Modrića iz kornera. Ponovno zabija glavom pored Yeraya koji ga nije mogao zadržati u skoku.

Bilbao je u igru mogao vratiti Williams u 87. minuti, ali njega je obranom pročitao Keylor Navas.

Treći gol Benzema zabija u 91. minuti poslije velikog kiksa golmana Herrerina koji je istrčao izvan šesnaesterca i nespretno zahvatio loptu glavom u namjeri da počisti situaciju. Loptu je preuzeo Bale i otvorio Benzemi šansu da šutira na prazan gol što Francuz nije propustio napraviti.

Madridski sastav i dalje zaostaje četiri boda za drugoplasiranim Atleticom dok je momčad iz Baskije unatoč ovom porazu na sedmoj poziciji, koja vodi u Europa ligu.

Luka Modrić odigrao je svih 90 minuta za Real.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Pročitajte više