Real Madrid pobjedom protiv Valencije ostao u utrci za naslov prvaka

REAL MADRID je sinoćnjom pobjedom rezultatom 2-1 protiv prvenstvenog rivala Valencije najavio gustu utrku za naslov prvaka Primere.

Realu je ova pobjeda bila prijeko potrebna nakon prošlotjednog kiksa u utakmici protiv Racing Santandera u kojoj su bili izraziti favorit.

Prvi gol zabio je Ruud van Nistelrooy u 17. minuti susreta izvrsnim volejem nakon asistencije Miguela Torresa.

Vodstvo Reala potrajalo je do 52. minute kad je Valenciju u utakmicu vratio Fernando Morientes. Nakon izvrsne asistencije Joaquina, Morientes je za svoj 19. gol ove sezone morao samo pospremiti loptu iza leđa madridskog vratara.

Nakon izjednačenja Fabio Capello u igru uvodi Gutija i Davida Beckhama koji dobrom igrom donose prevagu Realu. U 72. minuti Beckham izvodi slobodan udarac i pronalazi Sergija Ramosa, precizno kako samo on zna, a Ramos glavom smješta loptu u mrežu-

Priliku za izjednačenje je pred kraj utakmice imao Asier Del Horno, ali njegov udarac vrhunski skida Iker Casillas i osigurava slavlje Madriđana koji su ovom pobjedom izbili na drugo mjesto prvenstvene tablice i za vodećom Barcelonom zaostaju samo dva boda. Na trećem mjestu, s dva boda manje od Madrida, ali i utakmicom manje, je Sevilla.

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više