Real Madrid: Tko je ovdje lud?

PITANJE Beckhamovog odlaska ili ostanka u madridskom Realu već se dugo povlači po naslovnicama vodećih svjetskih sportskih medija. Saga po Davidu upravo je dobila još jedno poglavlje, nakon kojeg se stvarno moramo zapitati: Tko je ovdje lud?

"Beckham napušta Real. Nećemo obnoviti njegov ugovor", izjavio je sportski direktor Madrida, Predrag Mijatović, za Sky Italia.

No, ne dijele izgleda svi povezani s madridskim klubom Mijatovićeve stavove. "Predrag Mijatović nije uopće razgovarao sa reporterima talijanskog Skyja i sigurno nije davao nikakve komentare o Beckhamovom ugovoru", nedugo nakon toga rekao je Reutersu Gaspar Rosety, Realov čelnik za odnose s javnošću. No, Roserty nije potvrdio Beckhamov ostanak niti ga porekao.

I na kraju, kao šlag na vrhu torte, javio se i Beckhamov glasnogovornik koji tvrdi da su dobili konkretnu ponudu iz kluba te da će Beckham kroz idućih nekoliko dana odlučiti želi li je prihvatiti.

I kome sad na kraju vjerovati? Opće je poznata činjenica da Fabio Capello neće baš previše žaliti ako ostane bez Beckhamovih usluga s obzirom da mu je engleski nogometaš/maneken (ili možda obrnuto?) uglavnom sjedio na klupi. Tome u prilog govori i činjenica da uopće nije bio uvršten u sastav Reala u posljednjoj utakmici Copa Del Reyja protiv Betisa.

Beckhamov ugovor ističe krajem ove sezone i izgleda da Mijatović više nema strpljenja za melodramatiziranje bivšeg engleskog kapetana, koji već više od šest mjeseci pokušava doći do odluke gdje će nastaviti svoju posrnulu karijeru. Zasad, izgleda bez uspjeha.

Kako stvari stoje, vrlo je vjerojatno da će Becks karijeru nastaviti u Engleskoj ili Italiji odakle je imao nekolicinu ponuda, a možda čak i u američkom klubu iz Los Angelesa koji se navodno ne libi "nemoralnih" financijskih ponuda kako bi preselio Beckhama na američke travnjake. Sve će se znati do kraja siječnja, a do tad ćemo vjerojatno moći svjedočiti još kojem nastavku sapunice zvane Beckham.

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više