REAL ODBIO COUTINHA ZA SIĆU Umjesto njega doveo je jednog od najvećih promašaja ikad

Foto: Guliver Image/Getty Images

PHILIPPE COUTINHO blizu je prelaska u Barcelonu koja bi ga mogla platiti 150 milijuna eura i učiniti ga trećim najskupljim nogometašem u povijesti. A najveći Barcelonin rival Real mogao ga je dobiti puno, puno jeftinije...
 
Prije deset godina Real, kojeg je u ulozi predsjednika vodio Ramon Calderon, odbio je Brazilca. Madriđani su ga trebali platiti 2,5 milijuna eura brazilskoj Vasco Da Gami, ali su odustali i okrenuli se drugom igraču.
 
Umjesto talentiranog Coutinha doveli su njegovog sunarodnjaka Alipija iz portugalskog Rio Avea. Bio je milijun eura jeftiniji.
 

 
Alipio je potpisao za Real i postao jedna od najvećih pogrešnih procjena Madriđana, a tada 16-godišnji Coutinho potpisao je za Inter.
 
I dok je ofenzivni veznjak Alipio napustio Real bez odigrane utakmice za kraljevski klub, a zatim i isto tako Benficu, Coutinho se u Interu zadržao pet godina i preselio u Englesku gdje je postao jedan od najboljih veznjaka svijeta.
 
Danas je Coutinho na korak od transfera života, a Alipio igra u drugoj brazilskoj ligi.
 
"Nevjerojatno je što nam se dogodilo. Sve sam dogovorio, gledao Coutinha kako igra i trenira u Brazilu, a onda sam se vratio u Madrid gdje mi je predsjednik Calderon rekao da su izabrali Alipija koji je trebao napraviti veliku karijeru", otkrio je tadašnji direktor Miguel Angel Portugal.
 

Pročitajte više