Real priprema za Ronalda "nemoralnu ponudu"?

CRISTIANO RONALDO nije više zadovoljan Manchester Unitedom te se otvara mogućnost za transfer godine, odlazak Portugalca u madridski Real.

Ronaldo je navodno nezadovoljan time što Manchester United nije održao riječ i povećao mu godišnja primanja. Tu se sada našao bogati madridski klub koji ga želi dovesti u svoje redove. Kako piše Španjolska Marca postoji mogućnost da Ronaldo napusti "crvene vragove" na kraju u ljetnom prelaznom roku, te preseli na Santiago Bernabeu. 

Predsjednik Reala Ramon Calderon spreman je oboriti rekord svog prethodnika Florentina Pereza u visini transfera za jednog nogometaša.

Perez je 2001. godine osigurao potpis Zinedinea Zidanea iz Juventusa vrijedan 76 milijuna eura za četverogodišnji ugovor. To je i do danas najveći iznos u jednom transferu u povijesti.

Calderon je, piše Sport, spreman odvojiti 80 milijuna eura za Cristiana Ronalda, portugalskog dragulja Manchester Uniteda, koji u tom klubu zarađuje 13 milijuna eura godišnje, a ugovor mu ističe tek 2014. godine. Realov se predsjednik ne boji ovakvog financijskog izazova, budući da ''kraljevski klub'' očekuje veću zaradu u budućnosti od TV prava.

"Ne želim davati obećanja za koja nisam siguran da ih mogu i ispuniti. No, mi smo najbogatiji klub na svijetu", izjavio je Calderon koji je, prilikom pobjede na predsjedničkim izborima, obećao da će u klub dovesti nekog od najboljih nogometaša svijeta, kao što su Ronaldo ili Kaka, ali se zasad to još nije dogodilo.

Figo: Žao mi je što nisam poput Cristiana Ronalda

Portugalski veteran Luis Figo govorio je za španjolski Sport Zone o vlastitim iskustvima u milanskom Interu, te o Cristianu Ronaldu.

"Divno je biti u Interu u godinama kada su sa sebe bacili mnoga prokletstva i postali prvaci Italije. Uživao sam u ovim godinama u Interu, samo mi je jako žao što u posljednje vrijeme nemam toliko prilike igrati zbog čestih ozljeda", rekao je Luis Figo i posvetio se na kratko svojim bivšim španjolskim klubovima Barceloni i Realu:

"Barcelona je imala rezultatski lošiju sezonu, ali unatoč tome su igrali polufinale Lige prvaka. Real je bio bolji, jača momčad i zasluženo je daleko ispred svih", rekao je Figo, a po njegovom mišljenju je i jedan nogometaš daleko ispred svih:

"Cristiano Ronaldo je kompletan nogometaš. Ima kvalitetu učiniti na terenu što god poželi. Fizički je strašno jak, tehnički još i više. Brz je i inteligentan. Recimo, jako mi je žao što sam nisam bio takav, jer bi definitivno trebao manje raditi i trenirati", uz smijeh je komentirao Figo.

D.R./M.Š.
Foto: AFP

Pročitajte više