Real ruši prokletstvo osmine finala?

REAL Madrid večeras će pokušati pobijediti prokletstvo osmine finala Lige prvaka, gdje su se protekle čak tri sezone spoticali o Juventus, Arsenal, a prošle godine i na Bayern. Rezultat iz prve utakmice u Rimu (2:1 za Romu), jamči apsolutnu neizvjesnost i nadu jednima i drugima, iako je gol u gostima Madrižanima veliki kapital koji nose u rukavu.

"Bit ću razočaran ako ne prođemo dalje. U Rimu smo igrali slabo u završnici, a to možemo popraviti dobrim i brzim protokom lopte", izjavio je uoči večerašnjeg spektakla na Santiago Bernabeu trener domaćina Bernd Schuster kojemu neće biti lako bez najboljeg strijelca Ruuda Van Nistelrooya, koji se nije uspio oporaviti od ozljede gležnja.

Uz ozlijeđenog Van Nisterlooya, Schuster neće moći računati niti na usluge Sergija Ramosa koji nema pravo nastupa zbog žutih kartona, ali se u sastav vraćaju oporavljeni: Guti, Pepe i Robinho.

"Naravno da će nam nedostajati neki igrači, ali kad netko ne igra, uvijek postoji drugi igrač koji će ga nadomjesititi. Moji igrači su puni samopouzdanja i vjerujem u uspjeh. Dalje nas vodi i minimalnih 1:0, ali opasno je igrati na taj rezultat", pojasnio je Schuster.

Dojam je da u rimskom taboru puno mirnije dočekuju večerašnji okršaj posebno nakon subotnje odlične predstave u domaćem prvenstvu protiv Parme (4:0) koja ima je dala dodatno i toliko potrebno samopouzdanje. Trener Spaletti je uvjeren u prolaz, a gotovo i da nema problema sa sastavljanjem momčadi.

"Svi igrači su u odličnom psiho-fizičkom stanju i vjerujem u naš prolaz ukoliko uspijemo ostati fokusirani i smireni. Ukoliko ćemo raditi greške, nadam se da će to biti one manje i da neće utjecati na rezultat", izjavio je talijanski strateg.

Spaletti neće moći računati na Marca Cassettija koji će mu nedostajati u obrani te najvjerojatnije Brazilca Juana koji još uvijek nije u optimalnoj formi.

Sve oči uprte u Rakitića i Kuranyija

Schalke, našeg Ivana Rakitića, putuje na okršaj s Portom s minimalnom prednošću iz prve utakmice u Gelsenkirchenu, ali i s iznimno lošom atmosferom u momčadi koja reda katastrofalne rezultate u Bundesligi (3 poraza u nizu). Treneru Slomki već se neko vrijeme traži zamjena, a vjeruje se da bi u slučaju večerašnjeg neuspjeha, utakmica u Portu mogla biti i posljednja  na klupi Schalkea.

Slomka slamku spasa traži u gostujućem golu koji bi natjerao Portugalce da zabiju čak tri, stoga će sve oči biti uperene prema našem Rakitiću i Kuranyiju, koji je bio strijelac i u prvom okršaju.

"Ukoliko zabijemo gol u Portu, to će nas staviti u prekrasnu poziciju jer ćemo vrlo teško primiti tri gola", pojasnio je Slomka i dodao:

"I u prvoj utakmici igrali smo dobro i smatram da smo trebali pobijediti s većom razlikom. Šanse su 50:50, a ne vjerujem da će Ferreira žuriti svoje momke i da će Porto srljati. To je mudra momčad."

Portov trener Ferreira ovaj je vikend odmarao većinu svojih udarnih snaga tako da će Portugalci svježi i spremni dočekati njemačke goste. U momčad se vraćaju Meireles i Bosingwu koji su nedostajali u Gelsenkirchenu što Ferreiri daje dodatno samopouzdanje i vjeru u prolaz.

"Nisam bio zadovoljan s prvim dijelom, ali mislim da rezultat 1:0 nije tako loš. Ovo je najbitnija utakmica za nas u ovom trenutku i vjerujem u pobjedu i prolaz", zaključio je portugalski strateg.

M.P.
Foto: AFP

Pročitajte više