Real se spasio nakon dvaju penala: Jedan je Modrićeva zasluga

Foto: EPA-EFE

REAL je teškom mukom pobijedio na gostovanju Levante u 25. kolu španjolskog prvenstva. Na kraju su slavili s 2:1, a oba gola zabili su iz penala.

Prvi se dogodio pred kraj prvog poluvremena kada je Modrić izborio penal nakon što je njegov ubačaj pogodio u ruku Bardhija. Sudac Villanueva prvotno nije pokazao na bijelu točku, ali cijelu situaciju je provjerio VAR. Villanueva je nakon provjere dosudio penal za Real, a precizan je bio Benzema.

Ipak, domaćini su odigrali vrlo hrabru utakmicu i za to su nagrađeni u 60. minuti. Ubacio je Morales s lijeve strane, a Roger je u padu sjajno pogodio za 1:1.

Levante je izdržao sve do 78. minute kada je Real ponovno poveo iz penala i ponovno je VAR pregledavao situaciju. Ovoga puta puno kontroverznija odluka. Doukoure je zamahnuo prema lopti, ali procijenjeno je da je pritom i zahvatio Casemira. Penal je pogodio Bale i tako donio tri boda Realu.

Ovo je 15. pobjeda Reala ove sezone u La ligi. Nalaze se na trećem mjestu s 48 bodova, devet manje od vodeće Barcelone. Drugi Atletico im bježi dva boda.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više