TRANSFERI

Real se već ponaša kao da Mbappe sigurno dolazi. As objasnio zašto

Foto: AP Photo/Scott Heppell/Guliver

IAKO do 1. siječnja ne može službeno započeti pregovore s Kylianom Mbappeom, Real Madrid djeluje i planira novu sezonu kao da je transfer potpuno sigurna stvar. Madriđani su tako uvjereni u njegov dolazak jer im je Francuz dao riječ, piše As.

Real je proteklog ljeta pokušavao otkupiti Mbappea godinu dana prije isteka ugovora, ali PSG je uporno odbijao sve ponude u nadi da će se 21-godišnji napadač predomisliti i ipak ostati u klubu. No da za to postoji i najmanja šansa, on bi već produljio ugovor.

Prva zvijezda supermomčadi na novom Bernabeuu

"Kylian je forsirao transfer prošlog ljeta kako bi PSG dobio odštetu za njegov odlazak. Bio je darežljiv, ali više ne može biti. Sad će doći kao slobodan igrač, a oni su si sami krivi za to", navodi As riječi jednog Realovog dužnosnika.

Mbappe želi biti glavni dio velikog Realovog projekta koji će od 2022. bliještati pod svjetlima potpuno redizajniranog i moderniziranog Santiago Bernabeua. Real mu garantira da tu neće biti treći kotačić, kao u PSG-u s Messijem i Neymarom, nego središte ambicioznog projekta.

Pad u poretku za Zlatnu loptu pripisuje PSG-u

Osim toga, Mbappe vjeruje da u PSG-u nikad neće osvojiti Zlatnu loptu i da mu je za to potreban novi korak, odnosno transfer u Real. Prije tri godine, nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji, bio je četvrti u izboru za Zlatnu loptu, koju je naposljetku osvojio Luka Modrić. Ove godine bio je tek deveti, a kretanje u pogrešnom smjeru poretka pripisuje baš igranju za PSG.

Trener Carlo Ancelotti u javnosti još o Mbappeu govori samo kao o "velikom igraču" i ne dovodi ga u kontekst Reala, ali privatno već kuje planove o trozubom napadu s njim, Benzemom i Viniciusom, piše As, navodeći da ga namjerava koristiti pretežno na desnoj strani napada jer Brazilca smatra najboljim igračem svijeta na toj poziciji.

Pročitajte više