Real tri tjedna bez Higuaina

BEZ PONAJBOLJIH će se igrača na određeno vrijeme morati snalaziti u trima španjolskim nogometnim klubovima. Real će biti bez Higuaina, Deportivo bez Guardada, a Valencija bez Pabla Hernandeza.

Argentinski reprezentativac Madriđana i njihov najbolji strijelac u Primeri (11 golova) provest će izvan travnjaka tri tjedna zbog ozljede zadnje lože lijeve noge. Odlični 22-godišnji napadač propustit će tako prvenstvene dvoboje koji Realu predstoje protiv Athletic Bilbaa, Malage i Deportiva.

U istom će razdoblju Realu nedostajati i nizozemski veznjak Rafael van der Vaart, koji ima identičan problem na identičnoj nozi. Obojica su se ozlijedila tijekom nedjeljnog dvoboja protiv Mallorce na Santiago Bernabeuu, u kojem je Real slavio 2:0.

A sastav iz La Corune u derbi 20. kola s Realom 31. će siječnja na Riazoru ući bez ponajboljega svog igrača, meksičkoga ljevokrilnog veznjaka Andresa Guardada (22). Meksički reprezentativac stradao je tijekom prvenstvenog dvoboja s Osasunom prošlog vikenda. U sudaru s iranskim braničem gostiju Javadom Nekounamom zaradio je puknuće mišića lijeve noge i neće ga biti na travnjacima sljedećih šest do osam tjedana.

Deportivo sutra (srijeda) u uzvratnom dvoboju osmine finala Kupa kralja dočekuje Valenciju nakon što je u prvom dvoboju na Mestalli slavio 2-1 (vodeći je gol zabio baš Guardado). Gostujuća će momčad u tom srazu biti također značajno oslabljena, i to za španjolskog reprezentativnog veznjaka Pabla Hernandeza, koji se još uvijek oporavlja, također od ozljede zadnje lože.

Pročitajte više