real - barcelona 2:0

Realov heroj prestigao i Messija: Sanjao sam o ovome

Foto: EPA

VINICIUS JUNIOR heroj je Reala u pobjedi nad Barcelonom u El Clasicu 2:0 u 26. kolu španjolskog prvenstva.

Brazilac je bio strijelac vodećeg pogotka za Kraljevski klub u 71. minuti. Njega je na lijevom krilu proigrao Kroos, a mladi se Brazilac sjurio u kazneni prostor i iskosa s ruba peterca uputio jak udarac koji se od bloka Piquea odbio iza leđa Ter Stegena. Konačnih 2:0 postavio je Mariano Diaz iz protunapada u drugoj minuti sudačke nadoknade.

"Jako sam sretan sa svime što smo napravili ovaj tjedan. Bili smo odlučni i pobijedili pred svojim navijačima. Ništa drugo ne želim. Uživat ću u ovim uspomenama i nastaviti naporno trenirati kako bih s Realom ostvario još mnogo pobjeda ove sezone", kazao je 19-godišnji Vinicius nakon utakmice.

Vinicius Junior postao je najmlađi strijelac ovog stoljeća u El Clasicu. Mladom Brazilcu tek je 19 godina i 233 dana. Rekord je do njegovog gola Barci držao Lionel Messi, koji je u ožujku 2007. godine s 19 godina i 259 dana postao najmlađi strijelac u jednom od najvećih svjetskih derbija.

"Ovo je ostvarenje dječačkog sna. Sanjao sam o postizanju pogotka u El Clasicu i jako sam sretan. Moramo nastaviti ovim tempom. Za nas, naše navijače, koji nas podržavaju u svakoj utakmici. Ova pobjeda je za njih", dodao je.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više