Red Bull kupuje Austriu Salzburg

NAKON što je preuzeo F1 momčad Jaguar, proizvođač jednog od najpoznatijih energetskih napitaka, Red Bull, namjerava kupiti i austrijskog nogometnog prvoligaša Austriu Salzburg.

Vlasnik Red Bulla, austrijski milijarder Dietrich Mateschitz pokazao je veliki interes za ulaganjem u nogomet i svoje carstvo želi proširiti na klub koji se trenutačno nalazi na pretposljednjem mjestu austrijskog prvenstva.

"Vjerujem kako će se ovaj posao ubrzo realizirati. Želim stvoriti ugledan klub, koji će imati zapažene rezultate u nacionalnom prvenstvu, ali i u Europi," najavio je Mateschitz, koji je već održao prvi krug razgovora s predsjednikom kluba Rudi Quehenbergerom. Veliki interes za klubom iz Mozartova grada pokazali su i invenstitori iz Ukrajine i Kazahstana, no navijači žele dolazak Red Bulla.

Trenutačno za Austriju iz Salzburga igraju četvorica hrvatskih nogometaša - Nino Bule, Goran Tomić, Mihael Rajić i Damir Milinović, a trener je bivši hrvatski reprezentativac Nikola Jurčević, koji je i veliki dio igračke karijere proveo u tom klubu.

Pročitajte više