Formula 1

Red Bull suspendirao mladog vozača zbog rasizma i homofobije

Foto: EPA-EFE

NA SLUŽBENIM strancima Red Bullove F1 momčadi objavljena je odluka o suspenziji njihovog juniora i rezervnog vozača Jürija Vipsa. Odluka je donesena nakon što je 21-godišnji Estonac koristio rasističke fraze i homofobni jezik u jednom videoklipu koji je izašao u javnost.

Iz Red Bulla su poručili kako su pokrenuli temeljitu istragu jer momčad ima nultu stopu tolerancije prema rasističkom ponašanju i svakom drugom obliku diskriminacije. Vips je tijekom gamerskog live streama, kad je igrao igrice s kolegom iz Formule 2 i Red Bullove akademije Liamom Lawsonom, koristio više homofobnih i rasističkih izraza.

Nakon svega oglasio se na Instagramu: "Taj tip jezika je potpuno neprihvatljiv i ne predstavlja vrijednosti i principe u koje vjerujem. Želio bih izraziti duboko žaljenje zbog svojih postupaka, to nije primjer koji želim postaviti. U potpunosti ću surađivati s istragom."

Vips je Red Bullov junior od 2018. godine, a ove sezone je prvi put testirao i bolid. Natječe se u F2 prvenstvu u svojoj drugoj punoj sezoni. Lani je završio šesti u ukupnom poretku, a slavio je na dvije utrke.

Pročitajte više