"Redknapp dovodi hrvatsku zvijezdu"

IAKO glasnogovornica Portsmoutha Helen Wood u razgovoru za Index nije htjela službeno potvrditi vijest o prelasku Nike Kranjčara na Fratton Park, engleski mediji već su prepuni napisa o transferu vrijednom oko 5 milijuna eura.

Woods je kratko izjavila da bi se nešto više o eventualnom Kranjčarevom potpisu trebalo znati u tijeku današnjeg dana, dok tamošnji Mirror navodi kako su čelnici Portsmoutha kasno sinoć dogovorili posao s Hajdukom, Nikom te njegovim ulagačima nakon, nakon čega bi liječnički tim Redknappovog kluba trebao stići u naše krajeve  te hrvatskog veznjaka podvrgnuti pregledu.

Ukoliko prođe liječnički pregled, Niko će do ponoći staviti autogram na ugovor s Portsmouthom i time zaključiti jednu od najvećih trakavica novije povijesti hrvatskog nogometa.

Kontroverzni menadžer Harry Redknapp osim Nike najvjerojatnije dovodi portugalsku zvijezdu i dosadašnjeg veznjaka Benfice Mannyja Fernandesa (koji već trenira s Portsmouthom), zatim i fantastičnog kapetana reprezentacije Gane te veznjaka Fenerbahčea Stevena Appiahu a izvjestan je i prelazak veterana Manchester Cityja, Andyja Colea.

Najveću pozornost, ipak, izazvao je dolazak 20-godišnjeg Portugalca za kojeg će Otočani izdvojiti rekordnih 7 milijuna funti.

Očito da na Fratton parku ove sezone imaju visoke ambicije, potpomognute vizijom novog vlasnika ruskog tajkuna i dosadašnjeg Mandarićevog partnera, Aleksandra Gajdamaka.


"Kranjčar je samo jedan od trojice veznih igrača koji su praćeni te će najvjerojatnije i pojačati redove Portsmoutha." - piše u srijedu eminentni Guardian, dodajući kako se vrijednost transfera kreće oko 3 milijuna funti.

Iznos u Mirroru je za pola milijuna veći, a navodi se i kako su sa splitskim Hajdukom u vezi Nike pregovarali i francuski Rennes te španjolska Celta Vigo.

U nekim se otočkim medijima može pročitati i kako je 23-godišnji ofanzivni veznjak bio jedan od ponajboljih igrača Hrvatske na SP-u u Njemačkoj, dok na navijačkim forumima pronalazimo naslove poput "Redknapp doveo hrvatsku zvijezdu".

D.R.

Pročitajte više