Redknapp: Nismo imali svoj dan i nema isprika za ovakav poraz



NOGOMETAŠI Portsmoutha pobijedili su Tottenham na Wembleyju 2-0 u produžecima polufinala FA Cupa postavši tako druga momčad u posljednjih 13 godina koja se dokopala finala u istoj godini kad je ispala iz Premiershipa.

Dogodilo se to i Middlesbroughu 1997. godine, koji je u finalu također igrao protiv Chelseaja.

Činjenica da će u finalu, koji se također na Wembleyju igra 15. svibnja, susresti s Chelseajem, klubom u kojem je na nemilosrdan način dobio otkaz prije dvije godine iako je momčad doveo do finala Lige prvaka, veseli trenera Portsmoutha Avrama Granta.

"Imali smo vjeru i snage doći na ovu utakmicu i pobijediti je", rekao je izraelski trener budućeg drugoligaša dodavši:

"Bit će vrlo lijepo u finalu. Plavi protiv plavih. Nevjerojatno. Ove navijače i ovu sezonu neću zaboraviti nikad u životu. Ovaj finale pripada igračima i navijačima. Zaslužili su to. Kad čovjek navijače svog kluba vidi ovoliko sretne, zna za što se borio čitav svoj život".

Trener Tottenhama Harry Redknapp, koji je upravo Portsmouth doveo do naslova pobjednika FA Cupa prvi put nakon 1939. prije dvije sezone, rekao je da njegova momčad nije imala svoj dan.

"Imali smo pregršt prilika, poništili su nam regularan gol kojim bismo izjednačili na 1-1, moj se igrač (Michael Dawson, op. a.) okliznuo pri prvom golu Portsmoutha zbog groznog travnjaka... Sve u svemu, nije to bio naš dan. Ne želim tražiti nikakve isprike. Nije išlo", rekao je "Prljavi Harry", pa naglasio:

"Portsmouth je, s druge strane, bio opasan u protuudarima, njegovi su igrači bili fizički na savršenom nivou i jako su nam otežali situaciju. Čestitam im na zasluženoj pobjedi".

Sljedeća utakmica Tottenham u Premiershipu očekuje već u srijedu. Momčad za koju igraju Niko Kranjčar, Luka Modrić i Vedran Ćorluka na svom stadionu očekuje Arsenal u dvoboju 34. kola.

Pročitajte više