Redsi suspendirali Lovrenovog partnera iz obrane zbog dopinga

Foto: Getty Images / Guliver Image

LIVERPOOL je suspendirao Mamadoua Sakhoa, jednog od najzaslužnijih za sjajnu formu "redsa" u posljednjih mjesec dana, nakon što je pao na dopinškoj kontroli. Suigrač i partner Dejana Lovrena u stoperskom dvojcu sedmog kluba na premierligaškoj ljestvici uzimao je zabranjene tablete za sagorijevanje viška masnog tkiva i neko vrijeme neće biti na raspolaganju treneru Jurgenu Kloppu.

Sakho je zabio u slavnoj utakmici protiv Borussije, te u posljednjem kolu protiv Evertona. Pri kraju sezone ustalio se u udarnoj momčadi i sjajno se dopunjavao s Lovrenom, no sad mu prijeti suspenzija barem do konca sezone i ugrožen mu je nastup na Europskom prvenstvu. Sigurno ga neće biti protiv Newcastlea u idućem kolu.


Jedino što mu preostaje jest žaliti se kako je zabranjenu supstancu uzeo u sklopu terapije, ali ako prizna, suspenzija će mu sigurno ostati i može vjerojatno zaboraviti na nogomet do konca ljeta. Postoji i opcija sa provjerenom izjavom "nisam znao što uzimam", ali i tad će vjerojatno dobiti nekoliko mjeseci suspenzije.

Liverpool nije komentirao slučaj službenim kanalima, ali pokrenut će internu istragu kako bi uvidjeo koji su bili Sakhovi motivi za uzimanje dopinga. Za savjet se može okrenuti suigraču Kolo Toureu, koji je i sam prošao sličnu epizodu prije nekoliko godina i koji će današnju utakmicu protiv NUFC-a započeti na njegovom mjestu, ali već sad može biti siguran kako je pred njim stresno razdoblje.

 

Pročitajte više