Reflex usred Zagreba osvojio Goodyear ligu

KOŠARKAŠI Cibone VIP nisu uspjeli osvojiti regionalnu Goodyear ligu, nakon što su u finalnoj utakmici u svojoj dvorani poraženi od beogradskoga Reflexa 71:70 (45:40).

Momčad iz beogradskog predgrađa Železnika krenula je vrlo agresivno te su već na početku utakmice ostvarili značajniju prednost od 8:2.

Tokom prve četvrtine Reflex je bez većih problema održavao prednost, a tako je nastavio i u drugoj četvrtini. Igrači Cibone su par puta smanjili prednost Reflexa, ali su Freeman, Aškrabić i Bojan Popović uvijek vraćali Reflex u mirnije vode.

U treću četvrtinu Cibona je ušla furiozno te je kod rezultata 49:49 prvi puta dohvatila izjednačenje, a svega par trenutaka kasnije i prvi puta na utakmici povela s 57:56.

U posljednju četvrtinu u kojoj smo gledali odličnu obrambenu igru s obje strane ušlo se s vodstvom Cibone 61:56. Ipak, Reflex uspijeva anulirati vodstvo "vukova s Tuškanca" te se ulazi u napetu završnicu.

U zadnjih 35 sekundi, pri rezultatu 69:69, Jurica Golemac od četiri slobodna bacanja pogađa samo jedno, za vodstvo Cibone 70:69. U zadnjem Reflexovom napadu, Marko Popović radi prekršaj na Stefanoviću, najboljem izvođaču slobodnih bacanja u cijeloj ligi. On, dakako, pogađa oba bacanja.

U zadnjih 15 sekundi ušlo se rezultatom 71:70 za Reflex. Popovićev solo-prodor prema košu momčadi iz Železnika bio je blokiran, a dvije sekunde prije kraja Sesar ne uspijeva loptu položiti u koš. Par desetinki prije kraja Ffriend slavi trčeći s loptom, ali kako vrijeme nije isteklo suci dosuđuju korake. Ipak, vremena nije bilo dovoljno za novi Cibonin napad te je Reflex nakon Olimpije i Zadra postao treći osvajač Goodyear lige.

U momčadi Cibone najefikasniji igrači bili su Marko Popović s 13 poena i Bariša Krasić s 12, a kod Reflexa Reggie Freeman sa 16 poena i Branko Jorović s 12.

Srpski košarkaši pobjedu su proslavili na neprikladan način. Prvo su na centru otplesali "srpsko kolo", da bi zatim većina igrača u zrak podigla tri prsta. Bili su isfućkani od strane publike, a ceremonija dodjele pehara je ubrzana da ne bi došlo do većeg incidenta.

Susret je odigran u dvorani Dražena Petrovića pred oko 4500 gledatelja.

Dražen Anzulović, trener Cibone Vip
Prije svega bih čestitao Reflexu na pobjedi. Prvo poluvrijeme smo odigrali jako loše i mišljenja sam da smo ga odigrali kao drugo poluvrijeme da bi utakmicu riješili u svoju korist. U završnici smo napravili dvije gluposti. Šutirali smo tricu pri vodstvu od tri razlike, a u zadnjem napadu Reflexa smo napravili prekršaj na pogrešnom igraču. Također sam mišljenja da je u posljednjih pet sekundi napravljeno bar tri prekršaja nad Markom Popovićem.

Boško Đokić, trener Reflexa
Današnja utakmica imala je dva različita lica. U prvom poluvremenu protok igre bio je mnogo bolji, dok je u drugom poluvremenu bilo mnogo više borbe na terenu. Posljednjih pet minuta igrali smo presing, a do pobijede je došla sretnija ekipa. Utakmicu smo riješili u samoj završnici, iako smo prvo poluvrijeme odigrali odlično. Želio bih čestitati i treneru Đuroviću koji je pripremao ovu momčad i njemu idu sve čestitke.

Cibona Vip
Rimac 2, M. Popović 13, Sesar 11, Kus 8, Krasić 12, Vranković, Golemac 8, Poljak 5, Žižić 11, Štimac, Mamić, Ugrinoski.
Trener: Dražen Anzulović

Reflex
Freeman 16, Stefanović 5, Aškrabić 12, Jorović 12, Mandić 3, Krstović 2, B. Popović 9, Majstorović, Ffriend 10, Plisnić 2, Vasić, Ilić.
Trener: Boško Đokić

Vedran Prga

Pročitajte više