Reja: Nisam želio samo pobjeći, ja imam dignitet!

EDOARDO REJA jutros je vodio trener Hajduka u Postirama na otoku Braču, a prema posljednjim informacijama vodit će i popodnevnu tjelovježbu, kojom se će oprostiti od Hajdukovih nogometaša. Iako je Ivica Šurjak nakon sastanka s Rejom rekao da će se klub službeno oglasiti oko 20 sati. Jer nad Rejinim transferom još stoji veliki upitnik, sve je izvjesnije da će Joško Svaguša krenuti u potragu za novim strategom.

No, situacija se u Postirama mijenja iz minute u minutu.

I dalje je moguće da će Reja, kako su talijanski mediji i najavljivali, ubrzo krenuti za Rim na finalizaciju pregovora s Lazijem, koje vodi Marko Naletilić. Reju je kontaktirao i gradonačelnik Rima Gianni Alemanno, vatreni navijač Lazija, tvrde ljudi iz stručnog stožera Hajduka.

"Nazvao sam predsjednika Svagušu i zatražio sastanak. Nisam želio da ispadne kako bježim, ja imam dignitet.", rekao je Reja nešto prije 14 sati za Gazettu, čiji reporteri očekuju da će Talijan sutra krenuti automobilom za Trst, odakle će avinom stići u Rim.

"Edoardo Reja doputovat će tijekom dana u Rim na finalizaciju pregovora s Lazijem", piše, pak, Corrire dello Sport...

"Još bi danas (utorak) trebao sjesti za stol s predsjednikom Lazija Claudijem Lotitom i potpisati ugovor na 18 mjeseci. Primarni će mu cilj biti opstanak momčadi u Seriji A."

Nakon 23 odigrane utakmica Lazio drži 18. mjesto ljestvice s 22 boda.

Calcio mercato iza podneva je objavio Rejinu izjavu: "U pregovorima smo, situacija nije jednostavna je postoji nekoliko problema koje treba riješiti. Ipak vjerujem da ću pronaći rješenje s Hajdukom, iako znam da to nije lagan posao."

"Hajduk oslobodio Reju, popodne slijedi potpis ugovora", naslov je koji donosi Il Salvagente. Prema izvještajima talijanskim medija Hajduk je Reju pustio za 142 tisuće eura odštete. Talijani vjeruju da je Reja u razgovoru uspio nagovoriti čelnike Hajduka na lagani razlaz.

"Već popodne Reja bi trebao voditi trening u sportskom centru Formello, a prvu utakmicu trebao bi odraditi ovog vikenda kod Parme", piše u izvještajima.

"Kada bi Reja prihvatio zaista primamljivu ponudu, bio bi to strašan udarac za naš klub. Jer, onako pošteno, mi nemamo drugu opciju", rekao je sinoć javno u emisiji Istinom do gola direktor Hajduka Ivica Šurjak.

Karte su se brzo otvorile s obje strane Jadranskog mora. Predsjednik Lazija Claudio Lotito izjasnio se da želi Reju u ulozi vatrogasca na Olimpicu, spreman je za to nešto i platiti, a talijanskom treneru nudi milijun i pol eura godišnje. Radi se, dakako, još uvijek o kalkulacijama, jer Marko Naletilić u Italiji još uvijek pregovara s Lotitovim ljudima.

Zato je Reja od sinoć nudio isti odgovor: Bit ću pametniji u utorak popodne. Zato, je uostalom, jutros od deset sati i vodio trening Hajdukovaca u Postirama.

Direktor Šurjak putem TV-a priznao da klub nipošto nije računao na ovu situaciju.

"Nismo ni razmišljali da bi se ovo moglo dogoditi klubu. Uzdam se u Rejinu riječ i čvrsto vjerujem da ostaje kod nas."

Reja je svjestan da odlazak u ovom trenutku nosi velike probleme Hajduku, ali je ipak s nestrpljenjem osluškivao događaje iz Rima. Talijanski mediji stvar su već kasno sinoć proglasili gotovom. Corriere iza devet sati u utorak donosi update s detaljima ugovora  iz Splita, Gazzeta piše "Još malo Reja, sve je riješeno", a Il Messaggero donosi naslov Lotito je potvrdio "Hrvata"..

Reja je sinoć tvrdio da odluku nije donio. Logično, jer nije zna niti uvjete i cijenu odlaska u Rim. Tamo ga čeka novi izazov, možda i najveći u karijeri, no iza sebe ostavlja jedan takav - samo nedovršen.

Hajduk je javno emitirao tonove da želi zadržati Reju, no nešto je energičnije Šurjak govorio o tome pred kamerama nego istog dana poslijepodne pred novinarskim bilježnicama, kada je slegnuo ramenima i poručio stav - hjeli bismo da ostane, ali ako Talijani "voglio pagare"...

"Zadovoljni smo našim trenerom. Iako nakon svakih priprema obično isijava zadovoljstvo, ovaj puta momčad je besprijekorno pripremljena.", dodat će Šurjak, koji je odgovarao i na upite o Hajdukovom proljeću.

"Radimo na tome da vratimo klub gdje pripada, u počasni status prvaka. Na proljeće želimo drugo mjesto u prvenstvu i finale Kupa."

Pročitajte više