Reja pokazao zavidnu pronicljivost: Čeka nas još puno posla!

EDOARDO REJA se nije proslavio u premijernom nastupu na Hajdukovoj klupi, iako je bilo iluzorno očekivati da će čarobnim štapićem prekinuti luzersku seriju Bilih.

> Video - Nema im pomoći: Braća Sharbini i Hajduk potopljeni na Kantridi

Još manje čarobnom se pokazala njegova taktika s tri centralna braniča jer Rijeka je kroz obranu Hajduka prolazila kao "kroz maslac". Reja je na glasu kao trener koji momčad i pobjedu gradi na obrani. Međutim, sudeći po konfuznoj predstavi "bedema" koji je skrivio dva penala, čini se da će talijanski stručnjak morati ponovo krenuti od temelja. "Pred nama je puno posla, za novi sustav treba više od sedam dana", pravdao se nakon poraza u Rijeci.

Najavljivao je Reja pobjedu u jadranskom derbiju, a na kraju je izgubio bez barem počasnog zgoditka, iako je Hajduk na početku imao prilike: "Prvih pola sata smo bili bolji, imali nekoliko izglednih prilika, ali ih nažalost, nismo znali pretvoriti u golove" rekao je trener 14. momčadi HNL-a i poručio igračima: "Ne možemo ni očekivati da ćemo protiv Rijeke u gostima imati desetak stopostotnih prigoda".

Uzroke uvjerljive pobjede suparnika našao je u boljoj pripremljenosti: "Rijeka je trenutno spremnija od nas, trčali su više. U posljednjih desetak minuta su igrali punim gasom, stisnuli su nas, bili čvršći u duelima."

"Mislio sam da u mojim igračima ima više špirita, ali i dva igrača Rijeke su trebala dobiti crvene kartone"

Talijanski stručnjak je istakao kako bi utakmica otišla potpuno drugim tijekom da je Hajduk uspio prije poluvremena smanjiti prednost Rijeke: "Onda bi to bila potpuno druga utakmica. Izostala je reakcija igrača, mislio sam da u njima ima više temperamenta".

Nije propustio uputiti i koju riječ sucima: "U prvom poluvremenu igrači Rijeke su napravili dva prekršaja s leđa za crven karton, barem je to tako u Italiji. Ovdje nisu dobili ni žuti."

Reja ipak ne gubi nadu i nastoji prikazati da nije sve tako crno kao što igra i bodovni saldo pokazuju: "Bez obzira na poraz moramo se okrenuti prema naprijed. Treba nam samo jedna pobjeda i sve će krenuti svojim putem."

Rubčić: Trebala nam je jedna utakmica da se naučimo igrati bez Sharbinija - isključili smo ih jer ih dobro poznajemo

"Kao što je netko dobro rekao, trebala nam je jedna utakmica adaptacije ne igru bez Anasa i Ahmada, a mi smo je odradili u Vinkovcima", izjavio je poslije susreta trener Rijeke.

Glavni razlog dobroj igri protiv Hajduka on vidi u samopouzdanju "koje nam je dosad nedostajalo".

Postavilo se pitanje je li Rubčić razočaran igrom dva do jučer glavna Rijekina igrača: "Oni su pokazali da će i u Hajduku biti jednako opasni. Ahmad nam je stalno prijetio pred golom, ali mi smo dobro odigrali u obrani i bili smo i prednosti jer su nam poznate njihove kvalitete."

"Ključ za pobjedu: Srce na terenu i kontre"

Rubčić je javno čestitao igračima: "Pokazali su kako se bori za klub - ostavili su srce na terenu kao što smo i najavljivali prije utakmice. Šansu smo vidjeli u kontrama i tako smo došli do golova i još dvije velike prilike", zadovoljno je zaključio Rubčić.

Pročitajte više