Rekorder Ratko Rudić je ovo čekao čak 28 godina

Foto: Pro Recco

RATKO RUDIĆ slavio je s Pro Reccom na startu Serie A i to u gostima protiv Bogliasca (14:3). Time je i službeno 70-godišnji legendarni hrvatski trener nastavio klupsku karijeru poslije čak 28 godina stanke, što je nezapamćeno u vaterpolu, pa i u sportu uopće. 

"Sve je nabijeno emocijama, ali tako je uvijek na početku svakog natjecanja. Što se utakmice tiče, bili smo sjajni u obrani, ali ne baš toliko u napadu, gdje smo previše griješili. Pomno ću s igračima analizirati utakmicu, što je itekako korisno u programu koji sam postavio'', rekao je Rudić nakon pobjede.

On je punih 28 godina vodio reprezentacije (Jugoslaviju, Italiju, SAD, Hrvatsku i Brazil), a sa svima njima sudjelovao je na Olimpijskim igrama. Posljednji klub bio mu je Partizan od 1988. do 1990. godine. U karijeri je osvojio ukupno 64 odličja (45 reprezentativnih i 19 klupskih), od čega 18 zlatnih. Također, na Europskim i Svjetskim prvenstvima te Olimpijskim igrama okitio se 21 medaljom, od čega s 10 zlatnih.

Nakon gotovo tri desetljeća odlučio se vratiti klupskom vaterpolu. Nakon otkaza Vladimiru Vujasinoviću i poziva gazde Gabrielea Volpija hrvatski strateg nije mogao odbiti te se vratio iz mirovine kako bi pokrenuo novi projekt u Pro Reccu, osmostrukom europskom prvaku.

U momčadi ima Luku Bukića, koji je zabio jedan gol u prvoj utakmici za talijansku momčad, a za nju je debitirao i hrvatski vratar Marko Bijač, dok se uskoro očekuje i povratak Nikše Dobuda poslije četverogodišnje suspenzije. Sve u svemu, bit će to još jedna prilika za Rudića da stigne do novih trofeja. 

A tko zna, možda ih uskoro bude imao više nego što ima godina. 

Pročitajte više