Reljić uoči UFC debija: Idem se potući bez kalkulacija

I PRIJE nego što je ostvario debi na velikoj sceni UFC-ovog kaveza Gorana Reljića su eminentni mediji koji se bave borilačkim sportovima proglasili nasljednikom Mirka Filipovića. No, zadarski borac na takve usporedbe samo odmahuje rukom i naglašava kako ne voli kad ga se tako naziva.

"Što se tiče Mirka, nisam njegov, niti nasljednik bilo koga drugoga i ne volim kad me se tako proziva jer sam ja, a on je on", rekao je Reljić u razgovoru za Index.

Mladog Zadranina 24. ovog mjeseca u poznatoj MGM areni u Las Vegasu očekuje vrlo opasni Brazilaca Wilson Gouveia, mnogi kažu, jedan od najboljih deset boraca svijeta u poluteškoj kategoriji. Reljić kaže da ga Brazilac nije posebno impresionirao, ali da ipak poštuje njegove rezultate.

"On voli puno pričati, ali se ipak za njega može reći da je dobar i kompletan borac. Najavio je da će me nokautirat odmah, ali će se iznenadit jer ja imam apsolutno identičnu namjeru."

191 cm visok hrvatski borac najbolje se snalazi u parteru iako je posljednju godinu dana mnogo radio na poboljšanju svojih stand up tehnika. Trenutačno u gradu kocke trenira s najboljim američkim borcima iz tima Randyja Couturea.

"Imam ljubičasti pojas u jiu-jitsi i najbolje se snalazim u parteru iako sam i u stand up tehnikama mnogo napredovao. Ovdje treniram 2-3 puta dnevno, obično ujutro snagu i kondiciju, a navečer sparing i tehniku. Nemam problema s ozljedama."

U samoj borbi Reljić ne misli kalkulirati jer smatra da bi ga kalkulacija mogla stajati glave.

"Radio sam na svim segmentima i imam se namjeru potući bez prevelikih kalkulacija jer smatram kako se mečevi gube kad se previše razmišlja. Spreman sam kao nikad i jedva čekam da se sretnemo", rekao je Reljić za Index.

Roman Jurić, Marko Petrak
Foto: Profightstore

Pročitajte više