Renato Sulić jedva ostao živ

HRVATSKI rukometni reprezentativac Renato Sulić nakon teške prometne nesreće doživio je plućni infarkt, no uspješno se oporavlja u KBC Sušak.

Najbolji hrvatski kružni napadač i član zlatne rukometne reprezentacije, Renato Sulić prije mjesec dana stradao je u prometnoj nesreći. Do nesreće je došlo u riječkom naselju Trsat, kad je Sulić u blizini kafića Falcon zbog jake kiše pretrčavao cestu između Linićeve i Šenoine ulice. U tom je trenu u automobilu Ford Fiesta naišla 43-godišnja D.B. iz Rijeke, naglo zakočila te proklizala, udarivši rukometaša prednjim dijelom vozila. Nakon udarca je odbačen u betonski zid uz prometnicu.

Sulić je iz KBC Sušak prebačen u Ogulinsku bolnicu gdje je njegovo lijevo koljeno operirao poznati ortoped Boris Nemec.

Nekoliko dana nakon operacije Sulić je primljen u KBC na Sušaku gdje se nalazi već 18 dana.

Prema riječima pročelnika koronarne jedinice KBC-a Sušak dr. Đure Marinovića i pročelnika kardiologije Marijana Padovana, Renato Sulić simptome plućnog infarkta zapazio je već na povratku iz Ogulina u Rijeku, no tome nije pridavao veće značenje, pa je ostao kod kuće još četiri dana, piše Jutarnji list, nakon čega je primljen u bolnicu s visokom temperaturom i upalom pluća.

"Kod nas je primljen desetak dana nakon operacije. Došlo je do tromboze vene lijeve noge i stvorio se ugrušak koji je doputovao u desno plućno krilo. Ugrušak je izazvao plućni infarkt s posljedičnim izljevom u desnom prsištu. Na sve to nadovezala se infekcija koja je dodatno zakomplicirala tijek bolesti i samo liječenje", rekao je za Jutarnji list dr. Marinović dodajući kako je Sulić imao sreće što se radilo o emboliji srednjeg opsega koju je uspješno prebrodio i zbog toga što kao sportaš ima zdravo srce i pluća.

Prvih deset dana kada je primljen u bolnicu Sulićevo stanje bilo je kritično, liječnici su se borili s infekcijom, temperaturom i trombozom vene, Sulić je bio dosta slab a i izgubio je nekoliko kilograma, no hrvatski rukometni reprezentativac uspješno se oporavlja.

"Svi znakovi tromboze su se povukli. Uskoro ćemo procijeniti kada će moći započeti daljnju rehabilitaciju u nekom drugom centru. Plućna embolija ne bi trebala imati nikakve posljedice na njegovu sportsku karijeru", - rekao je dr. Marinović dodajući kako je plućna embolija inače vrlo opasna i ima veliki postotak smrtnosti.

Renato Sulić više nema temperaturu, može hodati, a prema njegovoj želji u posjet mu dolazi samo bliža obitelj. Sigurno je da Sulić neće moći nastupiti na Olimpijskim igrama u Ateni u kolovozu.

Pročitajte više