Rennes kod kuće poražen od Lyona

NOGOMETAŠI Rennesa, Dinamovi suparnici u skupini Lige Uefe, izgubili su na svom stadionu od lidera Lyona u prvom dvoboju 15. kola francuskog prvenstva.

Prvaci su u Rennesu slavili pobjedu 2:0 golovima Juninha Pernambucana i Hatema Ben Arfe. Brazilac je zabio u petoj minuti iz 11-erca kojeg je izborio Karim Benzema.

U 24. minuti konačan je rezultat postavio mladi reprezentativac Ben Arfa, definitivno novi europski hit-nogometaš. Dvadesetgodišnji je ljevonogi napadač/veznjak sve napravio sam. Primio je loptu na lijevoj strani, ušao u 16-erac, izbacio dva suparnička braniča iz ravnoteže i zakucao loptu poluvisoko u suprotni kut Rennesova vratara Pouplina.

Svi statistički elementi nakon devedeset su minuta bili na strani Lyonovih nogometaša. Odnos udaraca prema golu bio je 16-12 u korist Lyona (6-5 u okvir), dok su loptu u nogama igrači trenera Perrina držali 53% utakmice.

Rennes je igrao u sastavu: Pouplin - Borne, Fanni, Hansson, Edman - Cheyrou, Sorlin, Thomert (od 82. Passos), Leroy (od 46. Briand) - Pagis (od 60 Marveaux), Wiltord.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više