Repeša dao ostavku u Lottomatici

IZBORNIK  hrvatskih košarkaša Jasmin Repeša više nije trener rimske Lottomatice. Neopozivu je ostavku podnio nakon petoga uzastopnog poraza u talijanskoj ligi...

U službenom su priopćenju iz rimskog kluba objavili da su prihvatili želju za odlaskom “jednoga od najboljih trenera u Europi”. U njemu se također navodi da je hrvatski trener ostavku predsjedniku Claudiju Totiju predao u ponedjeljak navečer, te da je ovaj zbog toga morao prekinuti važno privatno putovanje i hitno se vratiti u Rim.

"Odlazim jer volim ovaj klub i ovaj grad. Ne mogu momčad trgnuti iz letargije i čini mi se da je moj odlazak jedini način da se igrači izvuku iz živog pijeska", rekao je Repeša predsjedniku i sportskom direktoru Dejanu Bodirogi.

Predsjednik je javnosti i navijačima nakon svega poručio:

"Nadam se da će Repešina odluka proizvesti pozitivan šok kod igrača i da nakon nje doista više neće biti nikakvih površnih isprika ili opravdanja. Sezona je još prilično duga i sve se stigne popraviti", kritično je o igračima progovorio Toti nastavivši:

"Treneru zahvaljujem na neizmjernom osjećaju odgovornosti koji pokazuje. Zahvaljujem mu i na svim uzbudljivim trenucima koje nam je priuštio tijekom proteklih triju sezona: na sjajnom rezultatu u Europi i činjenici da smo finale talijanskog doigravanja s njim zaigrali prvi put nakon 25 godina."

Privremeno će trenersku ulogu preuzeti dosadašnji Repešin pomoćnik Nando Gentile.

Repeša je u talijansko prvenstvo krenuo sa četiri startne pobjede, nakon čega su njegovi igrači zaredali s pet poraza. Nevjerojatnim se čini da je u Europi dosegao famozan rezultat. Nakon uvodnog poraza kod Albe u Berlinu Rimljani su pobijedili pet puta zaredom i praktički osigurali plasman u Top 16 Eurolige.

Ova bi odluka posredno mogla imati pozitivne posljedice po hrvatsku reprezentaciju, kojoj bi se Repeša, u slučaju odgovorajuće financijske naknade, sada mogao u potpunosti posvetiti.

S.T.
Foto: AFP

Pročitajte više