Repeša: Dok se Vujčić ne vrati, Prkačin kapetan

HRVATSKA košarkaška reprezentacija spremno dočekuje početak kvalifikacijskih susreta za odlazak na Europsko prvenstvo 2007, najavilo je vodstvo reprezentacije na današnjoj konferenciji za novinare. Šestotjedne pripreme i brojni prijateljski susreti novom su izborniku Jasminu Repeši iskristalizirali sastav koji bi hrvatsku reprezentaciju kroz predstojeće kvalifikacijske susrete s Latvijom, Danskom i Estonijom trebao odvesti u Španjolsku.

"Iako u kvalifikacije ulazimo sa statusom favorita, pripreme smo shvatili maksimalno ozbiljno i drago mi je da su nam omogućeni izvrsni uvjeti kako bismo ih što kvalitetnije odradili. Tri jaka turnira dokazala su da se ova reprezentacija može nositi s ponajboljim europskim momčadima. Nju će, uvjeren sam, u Španjolskoj pojačati i Nikola Vujčić, do čijeg povratka kapetansku ulogu preuzima Nikša Prkačin." - naglasio je izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Jasmin Repeša.

Košarkaši put do Španjolske počinju tražiti već sutra u Šibeniku protiv Latvije, 3. rujna igraju u gostima protiv Danske, a tri dana kasnije domaćini su Estoniji u Novoj Gradiški. Uzvratni susret protiv Latvije na rasporedu je 9. rujna, 13. Danska dolazi u Crikvenicu, a kvalifikacijski ciklus zaključuju 16. rujna u Estoniji.

Uz košarkaška uzbuđenja na terenu, ljubitelji košarke u Hrvatskoj moći će uživati i u dodatnim sadržajima koje im je pripremio Vipnet, generalni sponzor Hrvatskog košarkaškog saveza.

"Reprezentacija je proteklih tjedana pokazala izvrsnu igru i ako ju ponove u kvalifikacijama, navijači možda ostanu zakinuti za rezultatsku napetost. No nju će im sigurno pružiti online kviz na www.vip.hr, u kojem s drugima mogu odmjeriti svoje košarkaško znanje i osvojiti vrijedne nagrade. Na istom mjestu ljubitelji košarke imat će i dvije prilike za chat s izbornikom i nekima od igrača, koji ih tamo željno očekuju 5. i 14. rujna." - najavio je Mario Cvitković, direktor prodaje Vipneta.

Unatoč zgusnutom planu priprema, reprezentativci su jutros našli vremena i za druženje s polaznicima Omladinskog košarkaškog kluba „Dražen Petrović“ iz Šibenika. Nakon fotografiranja, dijeljenja autograma i poklona koje im je pripremio Vipnet, mladi su košarkaši ostali gledati trening i upijati nova košarkaška znanja.

Reprezentacija će do polaska u Dansku trenirati u Šibeniku, po povratku nastavljaju pripreme u Zagrebu, a za završne kvalifikacijske oglede spremat će se u Crikvenici.

Pročitajte više