Repeša: Nemamo vremena za razgovor o reprezentaciji

KAD SMO se posljednji put čuli s predsjednikom našeg košarkaškog saveza Dankom Radićem najavio nam je svoje novo putovanje za Bolognu. Oko 16. siječnja razgovarao je s Jasminom Repešom, ostalo je za Savez bilo pitanje papirologije. I pitanje kluba, bolje rečeno dobre volje Giorgia Seragnolija, čovjeka bez čijeg blagoslova u Climamiju ne smiju pisnuti.

Svojedobno je Radić govorio da sa Seragnolijem neće biti problema, no problemi su se pojavili, naravno, s druge strane Jadrana.

Još prije nekoliko mjeseci kada je na tajnom sastanku predložen za izbornika, nije želio ništa komentirati. Igrala se prvenstvena utakmica i bio bi odraz čiste neprofesionalnosti izlaziti u javnost s kakvim izjavama. U Bologni rigaju vatru na neprofesionalnost i naš predsjednik to sigurno nije smetnuo s uma prilikom svojih posjeta. 

Repeša je, pak, progovorio nakon nekoliko dana, no rekao je malo i ništa. Papiri, regule, vrijeme, sve se to nekako ispriječilo ispred konačnog Repešinog odgovora. Sastanak je dogovoren za sredinu siječnja, Radić je kazao isto što govori od samog početka akcije "izaberi jedan broj".

FIBA je razgovarala s Repešom nekoliko dana nakon dotičnog sastanka, i mora se priznati da je pretendent za kakvu-takvu izborničku klupu dao vrlo zanimljivu konstantaciju.

"Još uvijek nisam bio u mogućnosti s vlasnikom kluba razgovarati po tom pitanju. Trenutno je jako zaposlen, proteklih nekoliko mjeseci zaista nismo imali vremena. Nadam se da će pronaći vremena tijekom narednog mjeseca."

FIBA piše kako će Hrvatima trebati puno strpljenja ukoliko za izbornika žele baš Jasmina Repešu.

No, FIBA očito ne zna da je hrvatska košarka oličje strpljenja i tolerancije.

Čelnici su ležerni, dopuštaju si šutnju kao da u najmanju ruku imaju momčad svjetskih prvaka, a ne pola reprezentacije bez izbornika i bliže budućnosti. Očito je da šutnja nekome odgovora, nekima je jasno i zašto je tomu tako. Vjerojatno niti ne bi na dobro završilo kad bi neuništivi predsjednik i dotični stručnjak počeli kopati po starim ranama...

Iako, Radić će kazati da nesuglasica nikada nije bilo, možda Jasko sljedeći put plati i večeru u Bologni. . .

D.R.

Pročitajte više