sp u rukometu

Reprezentativac Konga od "89 kilograma" oduševio i protiv svjetskih prvaka

Foto: Epa

AKTUALNI svjetski prvak Danska je u drugom kolu skupine D bez problema svladala DR Kongo s 39:19.

Johan P. Hansen je predvodio Dansku s osam golova, no najveća zvijezda susreta bio je masivni pivot afričke reprezentacije Gauthier Mvumbi Thierry.

Čovjek koji je svojom pojavom u utakmici prvog kruga protiv Argentine postao viralna zvijezda i svjetska senzacija i danas je bio glavna meta fotoreportera.

Simpatični Mvumbi je baš kao i protiv Argentine zabio četiri gola, pokazao je da, unatoč svom korpulentnom tijelu, itekako zna igrati rukomet, čak i protiv najboljih reprezentacija na svijetu.

Na stranicama francuskog četvrtoligaša Dreuxa, za koji Thierry igra od prošlog ljeta, piše da ima 26 godina, da je visok 1.92 metra i ono što je svima najzanimljivije, težak samo 110 kilograma.

Međutim, urnebes je uslijedio dolaskom na službeni sajt SP-a. Tamo piše da je kongoanski gorostas visok 1.76 metara i težak 89 kilograma.

Ova grupa se križa u drugom krugu s hrvatskom.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Želite li momentalno primiti rezultate utakmica Hrvatske, sve vijesti i reakcije sa Svjetskog rukometnog prvenstva instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: rukomet

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više