Repriza lanjskog finala u Indian Wellsu

ŠPANJOLAC Rafael Nadal prošle je godine pobijedio Srbina Novaka Đokovića u finalu ATP Masters Series turnira u Indian Wellsu. Ove godine igrat će međusobno u polufinalu.

Nadal, postavljen za drugog nositelja, pobijedio je u četvrtfinalu devetog nositelja, Amerikanca Jamesa Blakea 7:5, 3:6, 6:3 nakon 2 sata i 5 minuta igre. Nadal je, u četvrtom pokušaju, napokon uspio svladati Blakea. Prethodna tri susreta dobio je Amerikanac, sva tri također na tvrdoj podlozi. Jednom baš u Indian Wellsu, prije dvije godine u polufinalu. Blakea je tada u finalu svladao Roger Federer…

Nadal i Blake odigrali su izjednačeni meč u kojem je Španjolac na kraju osvojio samo jedan poen više (87:86). No, bolje je igrao na break lopte (3 od 4) od Amerikanca (2 od 8).

"Posljednjih mjeseci nisam imao loše rezultate. Ipak, iskreno govoreći, mučilo me što nisam baš pobjeđivao najbolje igrače na svijetu. Stoga mi jako puno znači što sam na ovom turniru ostvario dvije uzastopne pobjede protiv odličnih igrača, Tsonge i Blakea", izjavio je drugi tenisač svijeta.

Nadal je prošle godine svladao Novaka Đokovića u dva seta, u najmlađem finalu u povijesti Indian Wellsa. U polufinalu će odigrati deveti međusobni susret. Nadal ima šest pobjeda, ali na tvrdoj podlozi omjer u pobjedama je 2:2.

Preostala dva četvrtfinalna susreta u petak će odigrati prvi nositelj, Švicarac Roger Federer i Nijemac Tommy Haas, te sedmi nositelj, Argentinac David Nalbandian i Amerikanac Mardy Fish.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više