Reuters: Janica i Anja su liga za sebe

U SUBOTU se očekuje najoštrija borba na SPa u St. Moritzu. Tada će se sučeliti dvije najbolje tehničarke na svijetu Janica Kostelić i Anja Paerson, najavljuje subotnji slalom najveća svjetska novinska agencija Reuters.

Iako je Janica olimpijska pobjednica i ima četiri pobjede u sedam ovosezonskih slaloma, Paerson je u velikoj formi, ističe Reuters u tekstu pod naslovom ´Janica Kostelić i Anja Paerson su liga za sebe´. Paerson je jučer uvjerljivo pobijedila u veleslalomu, kao i u posljednjem slalomu prije SP-a, u Mariboru. Također, ne treba zanemariti ni Janičine probleme s koljenom.

Janica i Anja, navodi Reuters, rođene su prvakinje, a dijele još jednu zajedničku stvar - oboje ih treniraju očevi, Ante Kostelić i Anders Paerson.

Trenersku vizija Ante Kostelića uspoređuje se s onom Richarda Williamsa, čije su kćerke Serena i Venus neprijeporne kraljice ženskog tenisa.

No, kad je u pitanju skijaška tehnika Janica i Anja potpuno su različite. Janica je vrlo elegantna i precizna, primjer konstantnosti, a Anja napada ´poput razjarenog bika´ zbog čega često izleće sa staze.

Po Reutersu, još su samo dvije prave kandidatkinje za naslov, olimpijska viceprvakinja Francuskinja Laure Pequegnot i njezina sunarodnjakinja Christelle Pascal.

´Ima dosta odličnih skijašica, ne svodi se sve na mene i Janicu. Uvjeti na stazi pogodovat će napadačkom skijanju i stvarno se veselim subotnjem slalomu. Nadam se da će Janica biti potpuno spremna´, izjavila Paerson.

Austrijanci su svjesni da su njihove šanse za postolje vrlo male i jedina im je nada mlada Nicole Hosp, koju je Janica Kostelić u ponedjeljak pobijedila u kombinaciji.

´Ako mislite dobiti Janicu i Anju, morate odvoziti dvije savršene vožnje´, smatra Hosp.

SP ST. ANTON (2001.):

1. Anja Paerson (ŠVE)

2. Christel Pascal Saioni (FRA)

3. Hedda Berntsen (NOR)

OI SALT LAKE CITY (2002.):

1. JANICA KOSTELIĆ (HRV)

2. Laure Pequegnot (FRA)

3. Anja Paerson (ŠVE)

SVJETSKI KUP (sezona 2002/2003.):

Park City:

1. KOSTELIĆ

2. Pascal

3. Egger (AUT)

Aspen:

1. Paerson

2. KOSTELIĆ

3. Schild (AUT)

Sestriere:

1. Paerson

2. Poutiainen (FIN)

3. Hosp

Lenzerheide:

1. KOSTELIĆ

2. Poutiainen

3. Riegler (NZL)

Semmering:

1. KOSTELIĆ

2. Pascal

3. Gius (ITA)

Bormio:

1. KOSTELIĆ

2. Goergl (AUT)

3. Paerson

Maribor:

1. Paerson

2. KOSTELIĆ

3. Hosp

POREDAK U SVJETSKOM KUPU:

1. KOSTELIĆ 610 (osigurala mali kristalni globus)

2. Paerson 378

3. Pascal 303

4. Poutiainen 272

5. Schild 253

6. Hosp 226

Pročitajte više