USPJEŠNA GENERALKA ZA NJEMAČKU Rezervna Hrvatska razbila Čile

Foto: Guliver Image/Getty Images

HRVATSKA u rezervnom sastavu, bez Duvnjaka, Štrleka i Horvata, a s plejadom debitanata poput Mihića, Jotića i Božića-Pavletića, sjajnom je igrom pregazila nemoćni Čile i pobijedila ga s 37:22.
 
U posljednjem kolu u petak Hrvatska će protiv Njemačke u izravnom susretu tražiti prvo mjesto u grupi i lakši ždrijeb u nokaut fazi.
 
Od početka bila je to jednosmjerna ulica i hrvatski su rukometaši od prve minute pokazali da su za nekoliko klasa bolji od igrača slavnog Španjolca Matea Garralde.
 
Cindrić je fantastično zamijenio Duvnjaka i vrhunski je dirigirao i razigravao ostatak momčadi, a na samom početku mrežu Čilea punili su Stepančić i Mandalinić.
 
Priliku su odlično iskoristili i klinci Mihić i Jotić i da Garralda deset minuta prije kraja prvog dijela nije uveo nevjerojatnog vratara Barrientosa, već na poluvremenu Hrvatska je mogla otići na 15 razlike. Čovjek je briljirao na vratima, radio je čuda i u samo deset minuta igre imao je nestvarnih 80 posto obrana (8-10). 
 
Kuriozitet utakmice je i gol Ivana Stevanovića koji je zabio sa svog gola.
 
Hrvatska je na odmor otišla sa 17:9, a u nastavku gledali smo reprizu prvog dijela. Iz minute u minutu razlika se penjala, a u 40 minuti golom Mamića Hrvatska je imala velikih 26:12.
 
Uslijedilo je malo opuštanje i Čile je uspio donekle smanjiti razliku, no razlika u klasi je ipak bila prevelika za nešto više. U završnici susreta Hrvatska je dala gas i pokazala je da su mladići koji su večeras igrali budućnost hrvatskog rukometa u pravom smislu te riječi.
 
Božić- Pavletić i Jotić odigrali su odlično, ali Lovro Mihić je briljirao. Dečko je zabio osam golova uz maksimalan učinak.
 
Pet pogodaka postigao je Lovro Jotić, a po četiri Marko Mamić, Željko Musa i Josip Božić Pavletić. Ivan Stevanović je od 23 šuta zaustavio njih 11, a uspio je postići i pogodak kad su Čileanci povukli vratara na klupu.

Strijelce Čilea predvodili su Erwin Feuchtmann i Esteban Salinas sa po četiri pogotka. Felipe Barrientos je završio dvoboj s 10 obrana od 26 udaraca. Hrvatski rukometaši izjednačili su se na vrhu ljestvice skupine C sa osam bodova koliko ima i Njemačka, protiv koje će izabranici Željka Babića u petak (17.45 sati) igrati utakmicu za prvo mjesto.

Pročitajte više