"Ribery može otići ako to želi"

PREDSJEDNIK Maresillea Pape Diouf izjavio je kako Franck Ribery može ovo ljeto otići iz kluba - ali samo ako stigne osjetna financijska ponuda.

"Postoji razlog zbog kojeg smo prevrnuli nebo i zemlju kako bi zadržali Francka Riberyja", rekao je Ribery u intervjuu za Eurosport. Ribery je nakon izvrsnog nastupa na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj postao predmetom interesa mnogih jakih europskih klubova, među kojima se najviše ističu Arsenal, Juventus, Manchester United, Bayern Munchen, Real Madrid i Lyon.

"Ostavio sam mu vrata napola otvorena i poželio mu svu sreću ukoliko izabere odlazak. Ono što pokušavam reći jest da ćemo ove godine biti fleksibilniji. Prošle godine govorili smo da ga nećemo pustiti, ali situacija se promijenila. Ako se pojave pravi uvjeti za transfer nećemo ih odbiti. Ali to što može otići ako želi, ne znači da će se to i dogoditi, on je sam obećao da će ostati u Marseilleu ukoliko se plasiramo u Ligu prvaka. Sve se okolnosti moraju posložiti. Mora se pojaviti kupac koji će ponuditi pravu cijenu i s kojim će Ribery biti zadovoljan. Ako postignemo sporazum neće biti problema", rekao je Diouf za Eurosport.

Konkretnih ponuda za razmatranje za sad ipak još nema, ali nakon ove izjave Dioufa ne sumnjamo da će cifre uskoro početi pljuštati. A te cifre nikako neće biti male.

"Da budem iskren, nismo još dobili nikakve ponude. Imamo određenu predodžbu o Riberyjevoj cijeni. Slažem se s Jean-Michelom Aulasom koji je rekao da igrači poput Lyonovog braniča Erica Abidala vrijede 25 do 30 milijuna eura. To nam daje određenu indikaciju o cijeni našeg igrača, koji je ofenzivni vezni i uz to reprezentativac", kaže Diouf.

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više