Ricciardo dominantno slavio u Monaku ispred Vettela i Hamiltona

Getty Images/Guliver Image

DANIEL RICCIARDO pobjednik je šeste utrke sezone u Monaku nakon što je vodio svih 78 krugova, a Sebastian Vettel zadržao je drugo mjesto ispred Lewisa Hamiltona i njegovu prednost u poretku smanjio na 14 bodova.

 

Ricciardo je dobro startao i zadržao vodeću poziciju i nakon promjene guma, ali prije polovice utrke počeo je gubiti snagu u Renaultovom motoru. Bez obzira na probleme, Ricciardo je uspio zadržati prednost ispred Vettela i pobijediti u završnici u kojoj su svi vozači imali problema s trošenjem guma.

Hamilton je završio treći nakon što se veći dio utrke žalio na gume, 17 sekundi iza Ricciarda, a Raikkonen je sekundu iza njega završio četvrti, sedam desetinki ispred Bottasa koji je utrku završio na supersoftu i bio najbrži u završnici utrke.

Ocon je obranio šesto mjesto sa starta i Force Indiji donio još osam bodova, a Perez je bio tek 12. u drugom VJM11. Ocon je u boks ušao kasnije od većine vozača, ali ne toliko kasno kao Hulkenberg i Gasly koji su zato bili izuzetno brzi u drugom dijelu utrke.

Gasly je odvozio sjajnu utrku u Toro Rosso Hondi nakon starta s 10. mjesta i završio sedmi, što mu je drugi najbolji rezultat u F1 nakon četvrtoga mjesta na VN Bahreina, a Hulkenberg se oporavio nakon loših kvalifikacija i završio osmi, dva mjesta ispred Sainza koji je osvojio posljednji bod na današnjoj utrci.

Verstappen se s posljednjega mjesta bez većih incidenata probio do devetoga mjesta i 25 sekundi zaostatka za pobjednikom nakon što je prestigao Sainza u šikani nakon tunela.

Ericsson je skoro osvojio bodove za Sauber na 11. mjestu, a Leclerc je izgubio kontrolu na kočenju nakon tunela i zabio se u Hartleyja u Toro Rossu nakon čega su oba vozača odustala, a na stazi nastupili uvjeti virtualnog sigurnosnog automobila, sedam krugova prije kraja.

Jedini vozač koji je odustao na današnjoj utrci bio je Alonso koji je uz dim iz stražnjega kraja McLarena MCL33 odustao u 53. krugu zbog kvara na mjenjaču, a Španjolac je u tom trenutku bio sedmi. Ovo je prvi put ove sezone da Alonso nije osvojio nijedan bod.

 

Pročitajte više