HNL

RIJEKA - DINAMO 0:0 Sluga i greda spasili slabu Rijeku

Foto: Pixsell

RIJEKA i Dinamo odigrali su 0:0 u derbiju 33. kola HNL-a.

Ako je to trebao biti test Bišćanovoj momčadi za finale Kupa, koji se 22. svibnja igra u Puli, onda Rijekin trener ima dosta problema. S druge strane, Bjelica može žaliti za nekoliko dobrih prilika i pogođenom gredom jer je samo sreća nedostajala Dinamu da prvi put od kolovoza 2017. godine pobijedi na Rujevici.

Rezultati by SofaScore

Od prve do zadnje minute Dinamo je bio bolja momčad, a do vodstva je mogao već u 7. minuti kad je Stojanović nakon ubačaja iz slobodnog udarca pucao glavom, a Escoval izbio loptu s crte. Dinamo je stvarao domaćinima jako puno problema po bokovima koje je Rijeka konstantno kasnila kvalitetno zatvarati, ali je nedostajao pravi pas koji bi Petkoviću ili nekome stvorio pravu šansu.

Prva sumnjiva situacija dogodila se u 16. minuti kad se Atiemwen sjurio u kazneni prostor, a na ulasku ga srušio Punčec. Bio je to klasični prekršaj, možda čak i za neki karton, ali je Mario Zebec samo odmahnuo rukom, iako se na usporenoj snimci jasno vidio prekršaj Rijekina igrača. Domaćini su prvi put centar ozbiljnije prešli tek u 18. minuti kad je Mamić u punom trku pucao s lijeve strane, ali je lopta otišla visoko preko gola.

Fantastična utakmica Simona Sluge

Najveću priliku na utakmici Dinamo je imao u 26. minuti. Olmo je ubacio iz kornera, a u srcu šesnaesterca Rrahmani je iz prve pucao da bi Sluga nevjerojatnom paradom izvadio loptu iz samih rašlji. Četiri minute kasnije Moro je lukavo izveo slobodan udarac i poslao nisku loptu na vrh peterca, ali je Dilaver malo zakasnio gurnuti loptu u gol.

U 43. minuti Domagoj Pavičić je u stilu Stevena Gerrarda izgubio loptu, a Moro povukao kontru. Pretrčao je pola terena i na ulasku u šesnaesterac pao u duelu sa Župarićem, ali Zebec ponovno nije ništa dosudio. I tu je bilo elemenata za prekršaj i strožu kaznu domaćem igraču pa se može reći da je Dinamo u barem jednoj od te dvije situacije bio zakinuti, a vrlo moguće u obje. Poptunu dominaciju u prvom dijelu gosti su zaključili u 45. minuti kad je Rrahmani raspalio s 20 metara, a Sluga još jednom sjajnom intervencijom opet izvadio loptu ispod grede.

U prvom pravom napadu drugog dijela Dinamo je skoro poveo u 48. minuti, ali odličan Stojanovićev udarac iskosa s desne strane zaustavila je greda. I to je bilo to. Dinamo je do kraja utakmice kontrolirao igru i dominirao, ali osim još jedne gužve pred Slugom, koju je u 73. minuti ubačajem iz slobodnog udarca zakuhao Olmo, nije napravio ništa.

 

 

 

Pročitajte više