Bivši kapetan mlađih uzrasta Porta došao u HNL

Foto: NK Rijeka

DANILO VEIGA (20) je novi igrač Rijeke. Hrvatski prvoligaš objavio je kako je riječ o desnom bočnom igraču koji je igrao u mlađim uzrasnim kategorijama Porta te je u svim selekcijama bio kapetan. S Rijekom je potpisao ugovor na dvije i pol godine s opcijom produljenja na još jednu.

"Rijeka je veliki klub u Hrvatskoj i drago mi je što sam stigao ovamo. Vjerujem da mogu pomoći ekipi, ali i da ekipa može pomoći meni. Ono što mogu obećati jest da ću dati svoj maksimum i pokušati maksimalno iskoristiti svaku priliku koju dobijem", rekao je Veiga na predstavljanju. "Ne znam puno o hrvatskim klubovima, ali ovdje sam kako bih učio. Gledat ću utakmice, mogu puno naučiti", dodao je Portugalac pa nastavio: "U svim utakmicama dajem sve od sebe."

Otkrio je kako su mu najdraži igrači, koji igraju na njegovoj poziciji, Joao Cancelo, Kyle Walker i Trent Alexander-Arnold. "Volim fizičku igru, volim napadati, ja sam ipak napadački desni bek", rekao je. Prema Transfermarktu, Veiga je, osim za Porto, igrao za Pacos, Felgueiras i Gil Vicente.

Rijeka se nalazi na osmom mjestu SuperSport HNL-a. U prvom dijelu sezone promijenila je dva trenera, Dragana Tadića i Sersea Cosmija, dok sada momčad vodi Sergej Jakirović. Proljetni dio prvenstva otvorit će na gostovanju u Osijeku u subotu u 15 sati.

Pročitajte više