HNL

RIJEKA - GORICA 0:2 Lovrić vodio Goricu do pobjede. Dva crvena i tučnjava na kraju

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

GORICA je s 2:0 pobijedila Rijeku na gostovanju u utakmici 18. kola HNL-a, a strijelci za momčad Siniše Oreščanina bili su Kristijan Lovrić i Franko Andrijašević koji je zabio autogol.

Rijeka je tijekom gotovo cijelog susreta imala posjed lopte i stvarala više prilika, ali Gorica je bila konkretnija iz svojih pa je na kraju osvojila tri boda.

Rijeka je bila opasnija na otvaranju

Momčad Simona Rožmana sjajno je otvorila utakmicu, dominirala je prvih 25 minuta, a do vodstva je mogla doći već u 11. minuti susreta. 

Nakon ubacivanja s lijeve strane lopta je došla do stopera Gorice Krizmanića koji ju je odbio od gola, ali dočekao ju je Tomečak na drugoj strani. On ju je vratio u kazneni prostor i pronašao Andrijaševića koji je iz prve opalio i pogodio stativu. 

Dvije prilike - dva gola

Riječani su nastavili dominirati, ali njihovu dominaciju u posjedu prekinuo je autogol Franka Andrijaševića iz 26. minute. Nakon sjajne akcije Gorice došlo je do kornera koji je gostujuća momčad sjajno iskoristila. Ubacio je Kristijan Lovrić, a Andrijašević je glavom pospremio loptu u svoju mrežu.

Poslije tog gola Gorica se probudila i bila opasnija do kraja prvog dijela, ali činilo se da će se na poluvrijeme otići s 1:0. A onda je u 45. minuti pao i gol za 2:0. Nevistić je pogrešno ispucao loptu i dao ju u noge Kristijanu Lovriću na dvadeset metara od gola, koji je onda slomio stopera Rijeke lažnjakom i pospremio loptu u mrežu. 

Rijeka istrčala po gol

Odmah od početka drugog dijela vidjelo se da je Rijeka u njega ušla kako bi nadoknadila zaostatak. Imala je Rijeka niz dobrih prilika, ali nijednu nije uspjela pretvoriti u pogodak.

Gorica je strpljivo čekala da se iz tih silnih napada Rijeke otvori prilika za kontranapad i dočekala ju je. Fantastičan kontranapad Gorice u 73. minuti završio je pokušajem Kristijana Lovrića koji je izbio sam pred Nevistića, ali vratar Rijeke obranio je taj pokušaj. 

Mudražija debitirao

Vrlo brzo nakon toga Lovrić je zbog umora napustio igru, a jedna od zamjena kod Rijeke bila je posebno zanimljiva. U 80. minuti ušao je Robert Mudražija koji je zamijenio Luku Menala. Bio mu je to debi u dresu Rijeke. 

Treba istaknuti da je sjajnu utakmicu odigrao vratar Ivan Banić zbog kojeg je Gorica i izdržala bez primljenog gola. Vratar Gorice uspio je u drugom poluvremenu obraniti nekoliko jako opasnih udaraca Riječana. 

Tučnjava na kraju

Na kraju utakmice došlo je do sukoba igrača. Nasiru Moro grubo je startao na jednog igrača Rijeke i zaradio crveni karton, a odmah nakon toga krenulo je naguravanje.

Čule su se psovke, a bilo je i slabijih udaraca. Nakon konzultacije s pomoćnicima i VAR-om sudac utakmice isključio je još jednog igrača, ovoga puta Riječana Luku Capana. 

Nakon ove pobjede Gorica se primaknula na šest bodova od Osijeka i Dinama koji su na vrhu, a ima i utakmicu manje. Rijeka sada zaostaje sedam bodova za Goricom, ali ima i dvije utakmice manje. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više