Rijeka i peto kolo uzastopce bez pobjede

Iako su Riječani imali igrača više cijelo drugo poluvrijeme nisu uspjeli postići zgoditak pa se agonija riječkog stratega i dalje nastavlja. Štoviše, Šibenik je bio puno bolji takmac, pogotovo u prvom poluvremenu i više može žaliti za bodovima.

Već je u 4. minuti zaprijetio Šibenik preko Zeca, ali Žilić je sjajno obranio udarac mladog reprezentativca BiH. Onda u 32. minuti, nakon sjajne solo akcije Frane Vitaić izlazi sam na Žilića, ali promašuje cijeli gol.

Samo četiri minute kasnije još jedna stopostotna prilika za domaćine kada je sedam metara Brazilac Gabriel pucao iz voleja, ali još jednom Žilić paradom otklanja opasnost.

Početkom drugog poluvremena veznjak Šibenika Kamerunac Tabi zaradio je isključenje, ali Rijeka unatoč igraču viška nije uspjela ozbiljnije priprijetiti, a kamoli zabiti. Šibenik se u nastavku više orijentirao na obranu i uspio sačuvati bod, iako može žaliti za prilika iz prvog poluvremena.

Bez golova i u Zaprešiću

U Zaprešiću "div iz predgrađa" odigrao je 0:0 sa Slaven Belupom u kvalitetnoj utakmici sa nekoliko vrlo dobrih prilika.

Prvo poluvrijeme pripalo je domaćinima koji su prijetili preko Sivonjića, Kukeca i Gulića, dok je u nastavku bolji bio Slaven koji je preko Kresingera, Čavala i Putića u nekoliko navrata bio vrlo blizu pogotka, ali je igračima nedostajalo malo koncentracije i preciznosti.

Preokret Osijeka protiv Cibalije

Na Gradskom vrtu poveli su gosti preko svog najboljeg topnika Željka Malčića u sedmoj minuti kada je sa desne strane ubacio je Dodik, a najsnalažljiviji je u sredini bio upravo Malčić.

Osječani su uzvratili u 25. minuti kada je Šolić ubacio iz kornera, a na drugoj vratnici najviši bio Ivo Smoje. Potpuni preokret stigao je u 60. minuti kada je Pavličić ubacio oštro sa desne strane, a branič gostiju Radas nespretno je reagirao i zabio loptu u svoju mrežu.

I onda kada se činilo da će Osječani povećati vodstvo, mladi Domagoj Vida zaradio je drugi žuti karton, ap su se domaćini grčeviti branili do kraja utakmice, kako bi očuvali zgoditak prednosti.

Nasreću po njih, u tome su uspjeli.

 

Prvo poluvrijeme:

U 4. minuti velika prilika za domaćine. Mladi napadač Šibenčana Ermin Zec izbliza je pucao, ali je obrani srpski vratar na golu Riječana Dragan Žilić.

U 14. minuti još jedna dobra pilika za domaćine. Sa dvadesetak metara sjajno je odapeo Kamerunac Tabi, Žilić je ostao ukopan, ali lopta je fijuknula nekoliko centimetara pokraj lijeve vratnice Rijekina gola.

U 32. minuti veznjak domaćina Frane Vitajić je nakon slaloma kroz tri igrača Rijeke izašao sam pred Žilića, ali zatim i promašio cijeli gol.

Još bolja prigoda bila je ona četiri minuta kasnije kada je sa šest, sedam metara iz voleja odlično pucao Gabriel da Silva, a Žilić sjajnim refleksom brani ovaj pokušaj domaćina.

Drugo poluvrijeme:

Crveni karton za Šibenik! Nakon što je nesportski startom pokupio Jerteca, Kamerunac Tabi zaradio je direktni crveni karton i sada je Šibenik, koji je imao nekoliko stopostotnih prigoda u pvom poluvremenu, u vrlo teškoj situaciji.

Dalić je ubacio Đalovića i Ivanova, ali ni oni za sada ne pokazuju nešto značajnije. Igra se bez pravih prilika i dojma smo kako će ovo gostovanje Rijeke završiti kao i ono prije desetak dana u Zadru, dakle 0:0.

U 77. minuti nakon sjajne kombinacije Ivanov - Sharbini, Ivanov je pucao glavom, ali Slavica krajnjim naporom izbacuje u korner.

Dvije minute kasnije sada su kombinirali Sharbini, koji je ubacio s desna i Bule, koji je pucao petom, ali je bio zamalo neprecizan.

Prvo poluvrijeme:

Pred 400 gledatelja počela je utakmica u Zaprešiću.

Već u 3. minuti lijepu priliku imali su domaćini, ali iz slobodnog udarca sa ruba kaznenog prostora Grgurović pogađa samo živi zid.

U 15. minuti veznjak gostiju Srebrenko Posavec okušao je udarac sa dvadesetak metara, ali nije bio odveć precizan.

U 21. minuti Kukec i Gulić su odigrali dupli pas, nakon čega Kukec puca oštro, ali ravno u Rodića. Dvije minute kasnije Sivonjić je uzeo loptu, prešao vratara i kada se činilo da će poslati loptu u praznu mrežu, on pada. Sudac Trivković samo je odmahnuo rukom.

U 30. minuti sjajna akcija Slaven Belupa. Posavec je izbacio Čavala lijepom loptom, ovaj s lijeva centrira za Vedrana Purića koji u naletu puca volejem pod samo gredu, ali Vranjić sjajnom paradom spašava svoj gol.

Sedam minuta kasnije Sivonjić je bio u prilici, ali nije bio precizan. U 40. minuti Lovren je lijepo ušao u kazneni prostor, vrati povratnu za Gulića koji je iz izgledne prilike neprecizan.

Drugo poluvrijeme:

U 52. minuti odličan pokušaj iz voleja Gulića, ali je Rodić krajnim naporom uz pomoć vratnice spasio gol. Nekolika trenutaka kasnije Kukec je okušao Rodića, ali ovaj opet odlično brani.

U 59. minuti nakon ubačaja Kresingera, Purić glavom promašuje gol za nekoliko desetaka centimetara.

Četiri minute kasnije Čaval ubacuje za Kresingera, a ovaj iz idealne pozicije promašuje cijela vrata.

U 78. minuti Jonjićev volej s 16 metara iskosa otišao je malo pored vratnice.

Prvo poluvrijeme:

Gol za Cibaliju! Od sedme minute vode gosti. Sa desne strane ubacio je Dodik, a najsnalažljiviji je u sredini bio najbolji strijelac vinkovačke momčadi, donedavno igrač niželigaša Malčić.

Osječani nakon pogotka stišću, ali za sada gosti se dobro brane.

U 18. minuti Domagoj Vida lijepo je asistirao Prijiću, ali njegov udarac u posljednji trenutak blokiraju Vinkovčani.

Gol za Osijek! U 25. minuti Šolić je ubacio iz konera, a na drugoj vratnici najviši je Ivo Smoje koji vratar utakmicu u rezultatski egal.

Desetak minuta kasnije vinkovački vratar Bursca spašavao je u nekoliko navrata gol gostujuće momčadi i za sada je najbolji igrač Cibalije.

Drugo poluvrijeme:

Ivan Baraban zamijenio je u drugom poluvremenu strijalca jedinog zgoditka za Cibaliju Željka Malčića. Izgleda da Cibalija brani bod.

Gol za Osijek! Pavličić je ubacio oštro sa desne strane, a branič gostiju Radas nespretno je reagirao i zabio loptu u svoju mrežu pod samu prečku.

Osijek nakon vodstva i dalje dominira te traži potvrdu pobjede.

Crveni karton za Osijek! Od 70. minute Osječani igraju sa igračem manje, jer je Domagoj Vida zaradio drugi žuti karton, kada je grubo nasrnuo na Leutara.

Nakon isključenja Cibalija je preuzela konce igra i pokušava do izjednačenja, tako je Baraban u 80. minuti pucao sa dvadesetak metara, ali bio zamalo neprecizan.

Kraj!

V.B.
Foto: ZadarSport

Pročitajte više