HNL

"Rijeka je imala poseban plan za Keka i Rožmana. Simon je odavno trebao doći"

Foto: nk-rijeka.hr

RIJEKA je pobijedila u prvoj utakmici pod vodstvom novog stručnog stožera. Iako novi trener Simon Rožman zbog suspenzije nije bio na klupi protiv Varaždina, njegovi suradnici odradili su posao i Rijeka je upisala važna tri boda.

U emisiji Radio Rijeke "Pod stijenama Kantride" gostovao je sportski direktor Rijeke Srećko Juričić koji je komentirao trenersku promjenu na Rujevici, najavio ciljeve hrvatskog doprvaka u nastavku sezone, ali otkrio i jedan zanimljiv detalj iz ere Matjaža Keka u Rijeci.

>> Pogledajte kako je novi trener Rijeke slavio golove na tribinama

Kek je trebao biti menadžer engleskog tipa, a Rožman trener momčadi

Naime, prije nekoliko godina postojala je ideja da Kek postane menadžer engleskog tipa, a u klub se dovede mladi trener koji bi vodio momčad. Prvi kandidat za to tada je bio upravo Simon Rožman, 36-godišnjak koji je prije nekoliko dana postao drugi Slovenac na klupi Rijeke.

"Na Simona Rožmana prvi nam je skrenuo pažnju Matjaž Kek. Prije nekoliko godina, nakon što smo osvojili prvenstvo i Kup, pojavila se ideja da bi Kek postao svojevrsni menadžer, a za to je trebao imati jednog dobrog trenera uz sebe koji bi vodio ekipu. Bila je ideja da to bude Rožman. Kasnije nikad nismo do kraja ostvarili tu ideju. Kad je Bišćan otišao, to nam je bila najbolja i najbrža varijanta", otkrio je Srećko Juričić.

Rožmanove godine i manjak iskustva nisu rizik

Dovođenje tako mladog i dosad neiskusnog trenera potencijalno predstavlja rizik za klub i ambicije kakve ima Rijeka.

"Ne. Kad dovodite trenera u njega morate vjerovati. Mi koji smo duboko u nogometu i pratimo obližnje lige, znamo tko je dobar i perspektivan trener. Znalo se dobro za Keka i onda kad smo ga dovodili, a zna se i sada za Rožmana da je dobar trener", dodao je sportski direktor Rijeke.

Rijekin cilj je uvijek isti - biti u vrhu i igrati Europu

Unatoč svim problemima u recentnom periodu Rijeka je uspjela zadržati priključak za vodećima. Kako Dinamo ove sezone igra u skupinama Lige prvaka, klubovi poput Rijeke, Hajduka i Osijeka vide svoju šansu za iznenađenje i mogući lov na titulu.

"Naš cilj je uvijek isti. Plan nam je stalno biti u vrhu hrvatskog nogometa i osvajati mjesta koja vode u Europu. Ove godine znamo da prve dvije pozicije vode u Ligu prvaka, drugo, treće mjesto i Kup vode kvalifikacije za Europa ligu. To su naši ciljevi. Jedno od ovih mjesta koje sam nabrojao su prvo i drugo. Mi ćemo napraviti sve da ostvarimo što bolji plasman na kraju sezone. Pita se i druge u borbi za ta mjesta, ne samo nas. Tu su Dinamo, Hajduk i Osijek", ustvrdio je Juričić.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više