SJAJNA RIJEKA OPET POBJEGLA DINAMU Hrabri Split nemoćan protiv najbolje momčadi HNL-a

Foto: Hina

NAKON što je u subotu Dinamo još jednoj u nizu lakrdija kad igraju matica i filijala pobijedio Lokomotivu s 2:1 i došao samo na bod zaostatka za vodećom Rijekom, vodeća momčad HNL-a bila je pod imperativom pobjede protiv  pretposljednjeg Splita.
 
Sve osim rutinske pobjede momčadi Matjaža Keka bilo bi ogromno iznenađenje i tragedija za šampionske ambicije Riječana. Domaćini su bili svjesni činjenice da nemaju pravo na grešku i protiv zaista hrabrog Splita upisali su pobjedu 2:0 s kojom su Dinamu opet pobjegli na četiri boda razlike.
 
Rijeka je počela snažno i ambiciozno, no važnost utakmice sputavala je kreativnost domaćih igrača i Rijeka se dosta mučila. No, stvar je spasio Austrijanac Gorgon koji je u 37. minuti zabio svoj 11. gol u HNL-u.
 
Martić je Austrijanca  pronašao dubokom loptom, Gorgon ju je primio na prsa u petercu,  krasno je prevario obrambenog igrača Splita i mirno je poslao loptu ispod Duke za vodstvo Rijeke.
Rijeka je imala još prilika, no golova nije bilo sve do 59. minute, kad su domaći odigrali sjajnu akciju u četiri poteza koju Vešović okrunjuje za 2:0.
 
Do kraja utakmice igrači Matjaža Keka mirno su i rutinski priveli utakmicu kraju i ponovno imaju četiri boda prednosti pred Dinamom.
 
Split se trudio, zaista je igrao hrabro, no razlika u kvaliteti bila je ogromna i gosti više od časnog poraza nisu mogli izvući.
 
 
 
 
RIJEKA – SPLIT 2:0
 
Tijek susreta:
 
KRAJ
 
82' Utakmica je riješena. Obje momčadi su stale na loptu i samo se čeka kraj susreta
 
69' Split se trudi, momčad koja se bori za opstanak na Rujevici zaista igra hrabro, no Rijeka je nemjerljivo bolja momčad
 
62` Dalekometan pokušaj Vešovića odlazi preko gola.
 
59` GOOOOL! Rijeka vodi 2:0! Vešović je zabio svoj četvrti ligaški gol nakon sjajne akcije! Mat u četiri poteza i Vešović na kraju mirno zabija.
 
46' Počelo je drugo poluvrijeme utakmice u Rijeci
 
KRAJ PRVIH 45 MINUTA
 
45' Svašta je sad Split morao preživjeti da bi sačuvao mrežu. Dva opasna ubačaja, korner, pa kontru. No na kraju gosti idu na odmor sa samo jednim golom minusa
 
37' GOOOOL! Rijeka vodi 1:0! Gol je zabio Gorgon! Prekrasan gol Austrijanca, 11. njegov u HNL-u. Martić ga je pronašao dubokom loptom, Gorgon prima na prsa u petercu, vara obrambenog igrača Splita i spušta mirno loptu ispod Duke za vodstvo Rijeke.
 
35' Što je sad propustio zabiti Franko Andrijašević. Bila je to krasna duga lopta iz pozadine, Vešović je mjastorki spustio glavom za Franka, ali najbolji igrač lige je malo zakasnio i prilika je otišla u nepovrat. 
 
33' Rijeka je bolja, to je vidljivo, no važnost utakmica i osvajanja tri boda očito je ostavila traga i domaći kao da igraju u grču, sa zadrškom. Fali im zadnji pas za nešto konkretnije dok se Split stvarno dobro brani
 
26' Kakvu je šansu sad za Split imao Ugrina. Sjurio se prema vratima Rijeke, no tukao je prerano i prebrzo sa 16 metara i Prskalo odbija preko vrata. Da je povukao još malo bilo bi puno opasnije
 
25. Sad je Gavranović imao odličnu priliku, ali Duka vrhunski skida
 
23' Bila je ovo sad opsada Rijekinog gola. Lopta je cijelu minutu kružila oko gola Prskala dok udarac s 20 metara Pavlovskog nije završio preko vrata
 
20' Ništa se posebno ne događa na Rujevici. Rijeka napada, Split se brani, ali pravih šansi nema
 
9' Župarić je sjajno tukao s 20 metara, ali je Duka na golu Splita to još bolje skinuo
 
3' Rijeka je odmah krenula silovito, preuzela inicijativu i preselila se pred gol Splita. Vešović je odlično probio stranu, pokušao ubaciti u peterac, no lopta od braniča Splita odlazi u korner nakon kojeg nije bilo opasnije prijetnje domaće momčadi.
 
1' Počela je utakmica na Rujevici
 
Rijeka (4-2-3-1): Prskalo - Martić, Župarić, Elez, Zuta - Bradarić, Maleš - Vešović, Andrijašević, Gorgon - Gavranović.
 
Split (4-2-3-1): Duka - Perković, Mikulić, Dupovac, Merajić - Boljat, Jakić - Tomičić, Pavlovski, Pešić - Ugrina.
 

Pročitajte više