Rijeka na Kantridi slavila protiv Varteksa

Iako je početak utakmice radi udara groma zbog kojeg je došlo do nestanka struje, kasnio desetak minuta, na Kantridi su nogometaši Varteksa i Rijeke krajnje ozbiljno krenuli u utakmicu. Više inicijative u nekoliko prvih minuta pokazala je domaća momčad pod vodstvom novopostavljenog trenera Skočića. Prvu prigodu u 5. minuti imali su Varaždinci iz slobodnog udarca, no vratar Žilić bio je na mjestu.

Već u 12. minuti Varteks je uspio doći do pogotka. Nakon što je Šafarić izveo slobodan udarac lopta se odbila od Žilića, no dohvatio ju je Halilović koji, pak, pogađa vratnicu. U gužvi ispred riječkih vrata spretnim se pokazao Varteksov golgeter Leon Benko koji je bez pola muke plasirao loptu iza gol crte Riječana. Bilo je to sjajno otvaranje utakmice unatoč teškim vremenskim uvjetima i mokrom, razrovanom terenu. U 16. minuti došlo je do gužve ispred varaždinskih vrata, no Sharbini se poskliznuo i propustio priliku za izjednačenje.

Izjednačenje je ipak stiglo vrlo brzo, već u 19. minuti. Novaković je sjajno prošao po desnom boku, lopta je išla u šenaesterac prema Sharbiniju, no Varteksov Vukman nespretno je reagirao i uputio loptu u vlastiti gol. U 24. minuti Dalićeva momčad imala je sjajnu priliku da dođe u ponovno vodstvo, no Jolićev udarac zaustavila je vratnica.

Kazna je odmah uslijedila na drugoj strani. Vugrinec je vrlo lukavo izveo slobodnjak, probio je dvočlani Varteksov živi zid, a branič Rijeke Ivančić morao je samo gurnuti loptu u mrežu. Igrala se tek 25. minuta.

U 36. minuti Rijeka je uspjela postići novi zgoditak. Sharbini je povukao kontru, vratar Koprić nije uspio doći do lopte prije njega, te ga je pokosio. Sudac Širić nije dvojio, kao ni Vugrinec prilikom izvođenja kaznenog udarca. Gađao je desni gornji kut i pogodio za vrijedno vodstvo Rijeke.

Drugo poluvrijeme otvorio je Sharbini sjajnim udarcem iz daljine, no Žilić je bio dobro postavljen. U 49. minuti Vugrinec se sjajno izvukao na bok i topovski opalio prema varaždinskim vratima. No, pogodio je vanjsku stranu mreže. Varaždinci su nastavili s riskantnom igrom što je Skočićevim igračima konstantno otvaralo šasne za polukontre i kontre.

U 59. minuti Jolić je uputio dobar udarac glavom, no Žilić je još bolje intervenirao. Nakon samo nekoliko minuta Dalić je umjesto Jolića u igru uveo Enesa Novinića.

U daljnjem tijeku susreta igra je očekivano pala, iako su igrači pokušavali dobiti bitku s nemoguće teškim uvjetima. Skočić je za prvom izmjenom posegnuo tek u 77. minuti. Umjesto sjajnog Vugrinca u igru je ušao Dušan Kerkez.

Do kraja susreta nismo zabilježili izglednije prilike. 

Početni sastavi:

Rijeka: Žilić, Ivančić, Tkalčević, Lerant, Šarić, Tadić, Vugrinec, Prišć, Novaković, Linić, A. Sharbini

Varteks: Koprić, Pokrivač, Ipša, Vukman, Melnjak, Posavec, Pavličić, Šafarić, Halilović, Jolić, Benko

Screenshot: HRT

Pročitajte više