HNL

Rijeka iz Atalante posudila hrvatskog stopera

Foto: HNK Rijeka

ANTON Krešić (25) novi je igrač HNK Rijeke, objavljeno je na službenoj stranici kluba.

Krešić je u redove Rijeke stigao na posudbu iz Atalante do kraja sezone uz mogućnost otkupa. Krešićev talent rano je prepoznat, u Atalantu je otišao 2015. godine iz redova Zagreba a da u HNL-u nije upisao nastup.

"Dojmovi su predivni"

"Hvala svima na dobrodošlici. Rijeka je važan klub u hrvatskom nogometu. Dojmovi su predivni, stadion je vrhunski, grad je lijep i svi su me lijepo dočekali od prvog trenutka te se nadam da ću povjerenje opravdati na terenu", rekao je Krešić po dolasku u Rijeku, izrazivši veliko zadovoljstvo uvjetima.

On je pohvalio kvalitetu HNL-a, koji je pratio preko televizije, a otkrio je i da poznaje pojedine igrače kluba.

"U ekipi Rijeke poznajem pojedine igrače, hrvatsku ligu pratim već neko vrijeme, najviše preko televizije u trenucima kada mi to obaveze dopuštaju. Prema ovome što sam vidio, HNL izgleda kao odlična liga i zanimljivo prvenstvo. Očekivanja? Došao sam u Rijeku da dam sve od sebe i pomognem ekipi. Vjerujem da ćemo ostvarivati dobre rezultate i biti dobro plasirani u prvenstvu", poručio je Krešić.

"U Italiji se puno radi na taktici"

On je svoj nogometni zanat stekao u Italiji, najviše u Serie B, koja slovi za jednu od najzahtjevnijih taktičkih liga. 

"U Italiji se jako puno radi na taktici, Serie B je jako zahtjevna liga. Taktika je jako bitna, gledajući moju poziciju stopera, najviše smo radili na kretanjima, postavljanjima, bilo da se radi o prekidima ili nekoj drugoj fazi igre, uvijek se davao naglasak kako se postaviti u bilo kojoj situaciji. Otišao sam kao jako mlad igrač u Atalantu i gledajući sada na iskustvo koje sam skupio za mladog igrača, Serie B je odlična liga za razvoj", zaključio je Anton Krešić.

Pročitajte više